Erbjuder alla operatörer simkort?

Ja, alla operatörer erbjuder simkort och här ovan listar vi några av dem. Klicka på operatören du är intresserad av så kan du läsa lite mer om vad de kan erbjuda. Vissa operatörer har bara simkort för abonnemang, medan andra har simkort för både abonnemang och kontantkort. Oavsett vilken tjänst du beställer får du alltid med ett simkort som identifierar dig som kund hos operatören och berättar vem du är och vad som ingår i din tjänst. 

Allt fler svenska operatörer kan nu även erbjuda e-sim, den digitala varianten av ett fysiskt simkort, som alternativ när du beställer ditt abonnemang eller kontantkort. I dagsläget är det Telia, Tele2, Telenor, Tre, Comviq och Halebop som erbjuder e-sim, och det kan du läsa mer om på deras respektive sidor här på sajten. Telness har också e-sim, men bara för företagsabonnemang.

Vilken operatör har det bästa simkortet?

Eftersom ett simkort bara innehåller information om dig och ditt abonnemang eller kontantkort går det inte riktigt att säga vilken operatör som har det bästa. Simkortet är själva kopplingen mellan dig och operatören och följer med oavsett vilken tjänst du beställer.

Det du ska jämföra är i stället deras erbjudanden på abonnemang och kontantkort, men inte heller i detta fall kan vi säga vilken operatör som har det bästa alternativet just för dig. Det är helt individuellt och du ska därför alltid utgå från dina egna behov och önskemål när du jämför alternativen. 

Ha till exempel följande saker i åtanke när du jämför operatörernas erbjudanden

  • Operatörens täckning där du bor. Operatörernas täckning i mobilnätet varierar mellan olika delar av landet, så därför är det viktigt att du kollar deras respektive täckningskartor innan du beställer simkort för abonnemang eller kontantkort.
  • Utbudet av olika surfalternativ. Du bör välja surfmängd utifrån dina internetvanor och då kan det vara en fördel om operatören erbjuder flera olika alternativ.
  • Prisvärdheten. Priset är viktigt, men tänk på att det billigaste inte alltid behöver vara det bästa. Fundera hellre på hur prisvärda operatörens erbjudande är och vad du faktiskt får på köpet.
  • Kundtjänstens omfattning och tillgänglighet. Vet du med dig att du kommer behöva en del support ska du kolla upp vilka kontaktvägar operatören erbjuder och hur tillgänglig supporten är. Ofta, men inte alltid, har de större operatörerna en mer omfattande kundtjänst. De är förvisso i regel något dyrare än de mindre, men då får du också mer på köpet.

Vilken operatör har det billigaste simkortet?

Om du beställer ditt abonnemang eller kontantkort direkt på operatörens hemsida är ett startpaket med simkort helt gratis. Det du betalar för är själva abonnemangskostnaden eller laddningen på kontantkortet. Så det är egentligen abonnemangs- eller kontantkortspriserna du kan jämföra mellan de olika operatörerna.

Tänk på! Köper du simkort till abonnemang eller kontantkort i någon av operatörens fysiska butiker kan det kosta en slant, så den bästa dealen gör du genom att beställa på hemsidan.

Du ska dock undvika att jaga efter det absolut billigaste alternativet, eftersom du då riskerar att missa andra viktiga faktorer, som operatörens täckning i ditt område, kundtjänstens omfattning och antalet surfalternativ. Billigt kan vara bra, men det behöver inte alltid vara det bästa just för dig. Ibland kan det ju vara värt att lägga på några kronor för att få den support man behöver och slippa skakig uppkoppling, eller hur?

Har operatörerna olika typer av simkort för olika enheter?

När du har beställt ditt mobilabonnemang, kontantkort eller mobila bredbandsabonnemang skickar i stort sett alla operatörer ut ett så kallat multi-sim med alla tre simkortsstorlekar. Du ska då oavsett vilken enhet eller modell du har få ett simkort som fungerar. Nano-simkort är det absolut vanligaste i nyare mobiltelefoner och surfplattor, medan micro- eller mini-sim kan passa äldre enheter och modeller.

Välj simkort från operatören som motsvarar dina krav

På den här sidan listar vi både några av Sveriges största och minsta operatörer, och den bästa för dig är helt enkelt den som uppfyller de flesta av dina behov och önskemål. Våra omdömen är en bra vägledning, men tänk på att alltid utgå från dig själv och vad du prioriterar. Beställ simkort för abonnemang eller kontantkort hos en operatör som ger dig god täckning, ett bra utbud av surfalternativ och den support du behöver till priser som känns rimliga i förhållande till vad du får.