Chili simkort

Chili går under samma nät som Tre och erbjuder mobilabonnemang och mobilt bredband för både privatpersoner och företag. Operatörens nya koncept Alltid fri surf ger dig, precis som namnet antyder, obegränsad surf där du i stället får välja mellan olika hastigheter. Hos Chili finns även mobilabonnemang och mobilt bredband för både studenter, seniorer och företag.

Hos Chili finns inga bindningstider, vilket innebär att du enkelt kan byta surfhastigheter om behoven ändras över tid.

Med ett av Chilis mobilabonnemang eller mobila bredband surfar du i Tres nät som har riktigt bra täckning i landet södra och mellersta delar, särskilt i storstäderna. I norr och på landsbygden är täckningen lite mer osäker, så ta en titt på täckningskartan för säkerhets skull.

Fördelar

  • Abonnemang med fri surf
  • Rabatt för studenter och seniorer

Nackdelar

  • Svagare täckning i norra Sverige
  • Erbjuder inte e-sim

För aktuella erbjudanden

Beställ simkort från Chili Mobil

Chilis simkort beställer du enkelt via deras hemsida där du kan välja mellan flera olika abonnemangsformer. När du har gjort ditt val kan du även ange om du vill ha ett nytt telefonnummer eller om du vill flytta över ett befintligt nummer som kanske är knutet till en annan operatör. I det senare fallet bör du kolla om du har bindningstid kvar, för då går det nämligen inte att flytta över numret.

Så beställer du simkort hos Chili Mobil

  1. Välj abonnemang eller mobilt bredband.
  2. För mobilabonnemang får du välja om du vill ha ett nytt nummer eller flytta över ditt befintliga till Chili.
  3. Fyll i person- och kontaktuppgifter.
  4. Välj betalningssätt.
  5. Klart!

Om du har valt att få ett nytt nummer skickar Chili ditt nya simkort direkt, medan du som har valt att flytta över ditt nuvarande nummer får vänta tills din tidgare operatör har gett klartecken. Du får möjlighet att själv välja datum för porteringen.

Aktivera Chili Mobils simkort

Chilis simkort aktiveras när du placerar simkortet i din enhet. Alla nödvändiga inställningar för exempelvis mms och surf ska enligt uppgift ske ”over the air”, det vill säga helt automatiskt. Tänk på att faktureringen för abonnemanget startar i samband med att simkortet skickas, till skillnad från ett kontantkort, som aktiveras först när du sätter i simkortet i mobilen.

Om du har beställt mobilt bredband och har en router som simkortet ska placeras i fungerar det på samma sätt, och även här ska pinkoden anges för att allt ska fungera. Du kan även sätta simkortet i din mobil först och via simkortsinställningarna ta bort pinkoden.

Registrera Chilis simkort

Du behöver inte registrera simkort, utan det är bara kontantkort som måste registreras för att du ska kunna använda det. Men eftersom Chili Mobil inte erbjuder kontantkort så är detta alltså inget du behöver fundera på.

Chili Mobils support

Du kan kontakta Chili Mobils kundtjänst via mejl, chatt, Messenger och även genom att skicka meddelande. Det finns med andra ord många alternativ att välja mellan, även om vissa säkert kan sakna support via telefon. Om du har enklare ärenden kan du få vägledning av vanliga frågor och svar i olika kategorier som du hittar på Chilis supportsida.

Chatt
Vardagar
08.00–17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Chatta
E-post
Vardagar
08.00–17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Vanliga frågor om Chilis simkort

Vilka simkortsstorlekar erbjuder Chili?

Det finns ingen information om vilka simkortsstorlekar Chili skickar ut i samband med din beställning. Men eftersom det är mer regel än undantag att operatörerna skickar ut alla tre storlekar gäller detta förmodligen även hos Chili. 

Har Chili e-sim?

Nej, Chili erbjuder inte e-sim i dagsläget.

Hur spärrar jag ett simkort från Chili?

Du spärrar ditt simkort från Chili genom att logga in på ditt konto Mitt Chili. Där kan du även beställa ett nytt simkort.

Har Chilis simkort stöd för 5G?

Ja, Chili har simkort som stödjer 5G. Däremot är inte alla deras tjänster 5G-kompatibla.

Kan jag skaffa extra simkort hos Chili?

Ja, du kan köpa ett extra simkort med fri surf till alla abonnemang, antingen till din dator eller Ipad. Du beställer enkelt inne på Mitt Chili.

Hur beställer jag ett nytt simkort hos Chili?

Inne på ditt konto Mitt Chili kan du enkelt beställa ett nytt simkort.