Telia simkort

Telia är i dagsläget Sveriges största mobiloperatör och har ett stort utbud av olika mobilabonnemang, kontantkort och bredband. Det finns många surfalternativ att välja mellan och de flesta fall får du som mobilkund fria samtal och sms på köpet.

Telias mobilnät är Sveriges bästa, och du surfar både snabbt och stabilt i de flesta delarna av landet. Ett stort plus är att alla mobilabonnemang har stöd för 5G, så har du även en 5G-kompatibel enhet är det bara att tuta och köra.

Priserna är precis som hos andra stora operatörer rätt höga, men då får du också mycket för pengarna.

Fördelar

  • Starkt mobilnät
  • Stort utbud
  • 5G ingår i alla abonnemang

Nackdelar

  • Höga priser överlag

För aktuella erbjudanden

Beställ simkort från Telia

När du har valt en av Telias tjänster får du hem ett simkort som du placerar i din enhet, till exempel mobilen eller surfplattan. Det finns ingen information på hemsidan om hur aktiveringen av simkortet går till, men om man ska gå efter kundernas beskrivning på Telias community-sida bör kortet aktiveras automatiskt när du sätter in det i enheten. Om du skulle stöta på problem kan du alltid ta kontakt med supporten.

Så beställer du simkort hos Telia

  1. Välj abonnemang, kontantkort eller mobilt bredband.
  2. Välj om du vill ha nytt nummer eller behålla ditt nuvarande.
  3. Fyll i person- och kontaktuppgifter.
  4. Beroende på tjänst kan du välja eventuella tillägg.
  5. Bekräfta.
  6. Klart!

Om du hellre vill ha e-sim till ditt mobilabonnemang anger du det i samband med din beställning. I stället för ett simkort skickar Telia då en QR-kod till dig som du använder för att aktivera e-simmet i din enhet. Tänk på att din enhet måste ha stöd för e.sim för att du ska kunna använda det. Att beställa e-sim i stället för simkort, eller byta från simkort till e-sim, är helt kostnadsfritt.

Telia erbjuder även e-sim till Apple Watch och Samsung Galaxy Watch i form av tilläggsabonnemang. På Telias hemsida kan du läsa om hur du kopplar in e-sim med Apple Watch och hur du  kopplar in e-sim med Samsung Galaxy Watch.

Aktivera Telias simkort

Det finns egentligen ingen information på Telias hemsida som beskriver hur du gör för att aktivera simkortet, så förmodligen sker aktiveringen automatiskt när du placerar simkortet i din enhet. Kolla med Telias support för att vara på den säkra sidan.

Registrera Telias simkort

Beställer du simkort för kontantkort måste du registrera själva kontantkortet för att du ska kunna använda det. Det gäller alla kontantkort som köps efter den 1 augusti 2022. Det finns dessutom många fördelar med att registrera sitt kontantkort. Du kan till exempel använda kontantkortet utomlands och inom EU/EES fungerar det precis som hemma i Sverige. Det går även snabbare att få support.

Gå till Telias sida Registrera kontantkort och sedan är det bara att följa instruktionerna.

Telias support

När du kontaktar kundtjänsten får du först beskriva vad ditt ärende handlar om innan du får förslag på passande kontaktväg. Syftet är att du ska nå fram till supporten snabbare.

Öppettiderna är helt klart godkända. I vissa fall har kundtjänsten öppet på både vardagar och helger, men även det beror på vad vad ditt ärende handlar om.

Chatt
Vardagar
08.00-21.00
Lördagar
10.00-21.00
Söndagar
Stängt
Chatta
Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
09.00-17.00
Söndagar
Stängt
Ring

Vanliga frågor om Telias simkort

Vilka simkortsstorlekar erbjuder Telia?

Telia ska skicka ut alla tre simkortsstorlekar, mini- micro- och nano-sim, så att du ska få ett som passar oavsett vilken enhet och modell du har.

Har Telia e-sim?

Ja, Telia erbjuder e-sim. I alla fall för dig som beställer mobilabonnemang eller tilläggsabonnemang till smartwatch. 

Hur spärrar jag ett simkort från Telia?

Du spärrar simkortet från Telia via Mitt Telia. Där får du även möjlighet att beställa ett nytt simkort.

Har Telias simkort stöd för 5G?

Beställer du någon av telias tjänster som stödjer 5G får du så klart även ett simkort som har stöd för tekniken. Tänk på att din enhet också måste ha stöd för 5G för att du ska kunna koppla upp dig mot 5G-nätet.

Hur beställer jag ett nytt simkort hos Telia?

Hos Telia beställer du snabbt och enkelt ett nytt simkort via Mitt Telia, och det är dessutom helt kostnadsfritt. Du kan logga in med BankID eller användarnamn och lösenord.

Kan jag skaffa extra simkort hos Telia?

Hos Telia kan du som har eller tecknar ett huvudabonnemang lägga till det som Telia själva kallar Extra användare. Du kan lägga till upp till nio extra användare i ditt abonnemang.