Om Vimla

Vimla är en ganska ny operatör på den svenska telekommarknaden. De vann pris för Årets Operatör 2021. Det var fjärde året i rad som Vimla kammade hem den fina titeln på Telekomgalan. Vimla erbjuder inga kontantkort utan bara abonnemang. Men eftersom Vimlas abonnemang saknar både bindningstid och uppsägningstid är det lika flexibelt som ett kontantkort. Vimla delar nät med Telenor vilket innebär att du alltid kommer ha tillgång till bra täckning. Här förklarar vi bland annat hur du beställer simkort till ditt abonnemang, hur du aktiverar det och hur du spärrar det om du råkar tappa bort din mobil.

Så beställer du simkort hos Vimla

Du beställer ditt simkort från Vimla direkt på deras hemsida när du beställer ditt abonnemang. Där väljer du om du vill flytta med ditt gamla nummer om du har något eller så kan du välja ett helt nytt abonnemang i deras lista. Därefter fyller du i dina personuppgifter och hur du vill sköta betalningen för ditt abonnemang. Du kan välja mellan faktura, betalkort eller autogiro. Du kan när som helst ändra din betalmetod på Vimlas hemsida.

Vimlas simkort fungerar med alla mobiltelefoner oavsett om det är en gammal eller ny. Vimla använder ett så kallat 4 i 1-sim som innehåller full-sim, mini-sim, mikro-sim och nano-sim. Du får alla simkorten hemskickade och du väljer själv den storlek som passar till din mobil.

Hur spärrar jag ett simkort från Vimla?

Du spärrar ditt simkort genom att logga in på Mitt Vimla. Gå till Inställningar och klicka på Spärra sim. När du har spärrat ditt kort skickar Vimla ut ett nytt simkort med samma nummer. Det enda du behöver göra är att dubbelkolla att adressen stämmer under dina kontouppgifter. Ditt nya simkort är aktiverat när det levereras och redo att användas inom två till fyra arbetsdagar.

Eftersom simkortet sitter i din enhet bör du spärra även den. På Vimlas sida Checklista när mobilen är borta står det hur du spärrar en Android-mobil och en Iphone.

Om du vill byta telefon och behöver ett nytt simkort kan du börja med att kolla om det gamla simkortet passar i din nya telefon. Om det inte passar beställer du enkelt ett nytt simkort på Mitt Vimla.

Hur aktiverar man Vimlas simkort?

När ditt simkort skickas till dig är det aktiverat och klart att användas. Du behöver bara sätta in det i din mobil. Det gäller även om du har blivit av med ditt simkort och beställt ett ersättningssim.

Registrera kontantkortet som är kopplat till simkortet

Eftersom Vimla inte har några kontantkort är det inget du behöver tänka på.

Erbjuder Vimla e-sim?

Nej, Vimla erbjuder än så länge inte e-sim.

Kan jag skaffa extra simkort hos Vimla?

Nej, du kan inte skaffa något extra simkort hos Vimla.

Vanliga frågor om Vimla

Hur beställer man simkort från Vimla?

Du beställer simkort direkt på Vimlas hemsida när du beställer abonnemang. Om du tappat bort ditt simkort går du bara in på Mitt Vimla och beställer ett nytt simkort.

Hur aktiverar jag ett simkort från Vimla?

Du behöver bara sätta in simkortet i din mobil. Simkortet är nämligen redan aktiverat.

Vilka simkortsstorlekar erbjuder Vimla?

Vimla erbjuder alla simkortsstorlekar. När du beställer simkort från Vimla får du ett så kallat 4 i 1-sim som innehåller full-sim, mini-sim, mikro-sim och nano-sim.

Har Vimla e-sim?

Nej, Vimla erbjuder än så länge inte e-sim.

Hur spärrar jag ett simkort från Vimla?

Du spärrar ditt simkort från Vimla genom att logga in på Mitt Vimla. Gå till Inställningar och klicka på Spärra sim.

Har Vimlas simkort stöd för 5G?

Nej, Vimlas simkort har i dagsläget inte stöd för 5G.

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Telekomskribent alexandra.stenvall@simkort.se