Telenor simkort

Telenor har simkort för både mobilabonnemang, kontantkort och mobilt bredband. Hos Telenor kan du även köpa simkort för abonnemanget Smart uppkoppling som kan användas till prylar inom IoT (Internet of Things) som till exempel larm, bilar, kameror och gräsklippare.

Ett stort plus med Telenor är att de erbjuder e-sim som alternativ till vanliga simkort. Så har du en mobil, surfplatta eller smartwatch som har stöd för tekniken kan du enkelt byta till e-sim via Mitt Telenor.

Telenors priser är kanske inte de lägsta på marknaden, men med tanke på vad du får på köpet skulle vi ändå säga att de är rimliga. Särskilt om man jämför med de andra stora operatörerna.

Fördelar

  • Stort utbud
  • Möjlighet att välja e-sim

Nackdelar

  • Inga erbjudanden för olika målgrupper
  • Något höga priser

För aktuella erbjudanden

Beställa simkort från Telenor

Du kan beställa simkort i Telenors fysiska butiker eller hos utvalda återförsäljare, men då får du vara beredd på att det kostar en slant. Beställer du på hemsidan får du startpaket med simkort helt gratis, och betalar med andra ord då bara själva abonnemangskostnaden eller laddningen på kontantkortet. 

Telenor erbjuder även e-sim som alternativ till ett traditionellt simkort. Du som vill byta från vanligt simkort till e-sim i mobilen eller surfplattan kan antingen göra det via Mina sidor på webben eller via Mitt Telenor i appen.

Så beställer du simkort hos Telenor

  1. Välj abonnemang, kontantkort eller mobilt bredband.
  2. Är du mobilkund väljer du om du vill behålla ditt nuvarande nummer eller byta till ett nytt.
  3. Välj eventuella tilläggstjänster.
  4. Ange person- och kontaktuppgifter
  5. Klart!

Du som beställer startpaket för kontantkort får hem ett simkort som du placerar i din enhet och sedan måste du ladda kontantkortet med en av Telenors prisplaner för att du ska kunna använda det.

Aktivera Telenors simkort

Att aktivera Telenors simkort är enkelt. Det enda du behöver göra är att stoppa in simkortet i din enhet, till exempel i mobilen eller surfplattan. Sedan är det i princip bara att börja använda abonnemanget eller kontantkortet som är kopplat till simkortet. Kontantkortet behöver du dock ladda innan du kan använda det.

Registrera Telenors simkort

Låt oss bara klargöra att det alltså är kontantkortet du registrerar och inte själva simkortet. Nu är det förvisso krav på att registrera sitt kontantkort, men det medför även flera fördelar för dig som kund. Du kan till exempel behålla ditt nummer om du skulle tappa bort din mobil och spärra kortet för att behålla laddningen som finns kvar.

För att registrera Telenors simkort går du till deras sida Registrera kontantkort och följer instruktionerna.

Telenors support

Telenor har en relativt omfattande kundtjänst och erbjuder några olika kontaktvägar. På hemsidan finns även gott om information om de olika produkterna, och du kan alltid titta in på supportsidan och ta hjälp av vanliga frågor och svar i olika kategorier.

Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring

Vanliga frågor om Telenors simkort

Hur beställer man ett nytt simkort hos Telenor?

Hos Telenor beställer du enkelt ett nytt simkort via Mitt Telenor på webben eller i operatörens app. Ditt gamla simkort fungerar tills du börjar använda det nya.

Kan jag köpa extra simkort hos Telenor?

Ja, hos Telenor kan du välja mellan att lägga till ett extra surf-simkort om du bara är ute efter surfen, eller en extra användare om det även ska gå att ringa och skicka sms och mms.

Har Telenor e-sim?

Ja, Telenor erbjuder e-sim till sina mobilabonnemang och även för tilläggsabonnemang till Samsung Galaxy Watch och Apple Watch.

Hur skaffar jag e-sim hos Telenor?

Du beställer Telenors e-sim via Mitt Telenor, antingen på webben eller i appen. Är du intresserad av att koppla upp din smartwatch med e-sim kan du läsa på Telenors informationssida Mobiluppkoppling för klocka.

Är Telenors simkort gratis?

När du beställer simkort på Telenors hemsida är det gratis. Köper du ett startpaket i någon av Telenors fysiska butiker eller hos en återförsäljare får du däremot vara beredd på att betala en slant för startpaketet.

Har Telenors simkort stöd för 5G?

Ja, Telenors simkort stödjer 5G.

Hur spärrar jag ett simkort hos Telenor?

Du kan spärra simkortet via Mitt Telenor på hemsidan, och där kan du även beställa ett nytt simkort. Om du inte redan är inloggad på ditt konto ska du dock komma ihåg att logga in med din mejladress i stället för ditt mobilnummer, eftersom engångslösenordet annars skickas till din mobil. Du kan även spärra simkortet genom att ringa Telenor på 020-222 222. Om du skulle befinna dig utomlands när mobilen försvinner ringer du i stället +46 708 222 222.

 

Kan jag överföra saldo från ett kontantkort till abonnemang hos Telenor?

Nej, byter du från kontantkort till abonnemang försvinner eventuellt saldo vid bytet.