Om Telenor

Telenor är en av Sveriges största operatörer som erbjuder mobilabonnemang, kontantkort och bredband i olika former. När du beställer en tjänst hos Telenor får du precis som hos alla andra operatörer ett simkort, fysiskt eller digitalt (e-sim), med information om dig och vad som ingår i ditt abonnemang eller kontantkort. Häng med så går vi igenom några av de vanligaste frågorna om Telenors simkort!

Så beställer du simkort hos Telenor

Du kan beställa simkort, antingen för abonnemang eller kontantkort, i Telenors fysiska butiker eller hos utvalda återförsäljare, men då får du vara beredd på att det kostar en slant. Beställer du på hemsidan får du startpaket med simkort helt gratis. Det du betalar för är då bara abonnemangskostnaden eller laddningen på kontantkortet. 

Tips! Telenor erbjuder även e-sim, som är den digitala varianten av ett traditionellt simkort. Du kan ange att du hellre vill ha e-sim när du beställer ditt abonnemang eller kontantkort, men dubbelkolla att din tjänst verkligen har stöd för e-sim. Tänk på att även din enhet måste ha stöd för e-sim för att du ska kunna använda det.

Hos Telenor får du alltid ett så kallat multi-simkort, vilket innebär att det kommer i alla tre simkortsstorlekar som fungerar oavsett vilken mobil och modell du har.

Behöver du beställa ett nytt simkort hos Telenor? Det gör du enkelt genom att logga in på Mitt Telenor, antingen på webben eller i Telenors app. Det gamla simkortet kommer fungera tills du börjar använda ditt nya, som aktiveras direkt när du sätter in det i enheten.

Hur spärrar jag ett simkort hos Telenor?

Om din mobil skulle försvinna eller bli stulen kan du spärra ditt simkort så att det varken går att ringa till eller från mobilen. Du kan även spärra själva mobilen, vilket innebär att den blir helt obrukbar.

Du kan spärra simkortet via Mitt Telenor på hemsidan, och där kan du även beställa ett nytt simkort. Om du inte redan är inloggad på ditt konto ska du dock komma ihåg att logga in med din mejladress i stället för ditt mobilnummer, eftersom engångslösenordet annars skickas till din mobil.

Du kan även spärra simkortet genom att ringa Telenor på 020-222 222. Om du skulle befinna dig utomlands när mobilen försvinner ringer du i stället +46 708 222 222.

Hur aktiverar man Telenors simkort?

Att aktivera Telenors simkort är enkelt. Det enda du behöver göra är att stoppa in simkortet i din enhet, till exempel i mobilen eller surfplattan. Sedan är det i princip bara att börja använda abonnemanget eller kontantkortet som är kopplat till simkortet.

Registrera kontantkortet som är kopplat till simkortet

Det finns flera fördelar med att registrera ditt kontantkort hos Telenor. Du kan till exempel behålla ditt nummer om du skulle tappa bort din mobil och spärra kortet för att behålla laddningen som finns kvar. Om du registrerar kontantkortet kan du även välja att göra ditt nummer hemligt.

Att registrera kontantkortet hos Telenor är enkelt. Du sms:ar bara kodordet REG och ditt personnummer till 222. Har du köpt kontantkortet på Telenors hemsida? Då behöver du inte göra någonting alls. Kontantkortet registreras nämligen automatiskt i samband med din beställning.

Erbjuder Telenor e-sim?

Ja, Telenor är en av de svenska operatörer som erbjuder e-sim, det vill säga den digitala formen av ett “vanligt” simkort. Med e-sim lagras all nödvändig information om dig och ditt abonnemang eller kontantkort direkt i enheten, så tänk på att även mobilen, surfplattan eller den smarta klockan måste ha stöd för e-sim för att du ska kunna använda funktionen. Ja du läste rätt, Telenor erbjuder även ett särskilt tilläggsabonnemang till e-sim-kompatibla smartklockor från exempelvis Apple och Samsung.

Vilka är fördelarna med e-sim?

Det finns många fördelar med att välja e-sim i stället för fysiskt simkort. Du slipper till exempel vänta på att få ett simkort skickat till dig och kan komma i gång direkt, och får större möjligheter till snabb och bättre service eftersom e-sim kan programmeras om på distans. E-sim gör det även otroligt smidigt att ha två olika abonnemang på samma telefon, till exempel om du vill ha ett privat nummer och ett nummer till jobbet. E-sim är även ett bättre alternativ ur ett miljömässigt perspektiv eftersom det varken behöver produceras eller transporteras.

Hur skaffar jag e-sim hos Telenor?

Du beställer Telenors e-sim via ditt konto Mitt Telenor, antingen på webben eller i appen. På Telenors informationssida om att byta från simkort till e-sim i mobilen kan du läsa mer om hur du går till väga om du väljer att gå via webben.

När du har gjort din beställning kommer du få en QR-kod av Telenor som du ska använda för att aktivera e-simmet på din enhet. Att beställa e-sim, eller byta från simkort till e-sim, är gratis hos Telenor. Det du betalar för är precis som vanligt själva abonnemanget eller laddningen på ditt kontantkort.

Är du intresserad av att koppla upp din smartwatch med Telenors e-sim? På Telenors informationssida Mobiluppkoppling för klocka hittar du svaren på de vanligaste frågorna. Tänk på att kolla upp om din Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch har stöd för e-sim, och även om ditt mobilabonnemang är kompatibelt med funktionen.

Kan jag skaffa extra simkort hos Telenor?

Ja, Telenor erbjuder två varianter av extra simkort. Du kan antingen skaffa ett simkort med bara surf som då delar surfen med huvudabonnemanget. Surf-simkortet har ingen bindningstid och du fördelar surfen hur du vill. 

Om du även vill att samtal, sms och mms ska ingå kan du i stället välja att lägga till en extra användare. Då ringer ni fritt inom familjen i hela världen och fördelar surfen precis som ni vill.

Vanliga frågor om Telenors simkort

Hur beställer man ett nytt simkort hos Telenor?

Hos Telenor beställer du enkelt ett nytt simkort via Mitt Telenor på webben eller i operatörens app. Ditt gamla simkort fungerar tills du börjar använda det nya.

Hur aktiverar jag ett simkort från Telenor?

Telenors simkort aktiveras automatiskt när du placerar det i din enhet.

Kan jag köpa extra simkort hos Telenor?

Ja, hos Telenor kan du välja mellan att lägga till ett extra surf-simkort om du bara är ute efter surfen, eller en extra användare om det även ska gå att ringa och skicka sms och mms.

Har Telenor e-sim?

Ja, Telenor erbjuder e-sim.

Är Telenors simkort gratis?

När du beställer simkort på Telenors hemsida är det gratis. Köper du ett startpaket i någon av Telenors fysiska butiker eller hos en återförsäljare får du däremot vara beredd på att betala en slant för startpaketet.

Har Telenors simkort stöd för 5G?

Telenor erbjuder 5G till vissa av sina mobilabonnemang, så beställer du något av dessa får du givetvis hem ett simkort som har stöd för nätverket.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@simkort.se