Man och kvinna surfar på mobiltelefonerTre lanserar ett mobilabonnemang för familjer. Foto: fizkes/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Tre följer i konkurrenternas fotspår och lanserar familjeabonnemanget 3Samla. Totalt kan fem personer samlas i samma mobilabonnemang. Med erbjudandet vill Tre förenkla sitt produktutbud och erbjuda en lösning som kan utmana marknaden.

Telia och Tele2 är två mobiloperatörer som erbjuder mobilabonnemang för familjer. Nu följer även Tre i deras fotspår och lanserar ett familjeabonnemang. Tanken är att familj, sambor eller vänner ska kunna dela på ett och samma mobilabonnemang och därmed sänka sina månadskostnader. Personerna som delar på Tres mobilabonnemang behöver inte bo på samma adress. Alla kostnader samlas sedan på en faktura som skickas till den som står på mobilabonnemanget.

Lägg till fler användare för 99 kronor i månaden

Huvudägaren betalar kostnaden för mobilabonnemanget och därefter kostar det 99 kronor per ny användare som kopplas till familjeabonnemanget. Totalt går det att samla fem personer.

Med dagens prissättning skulle ett mobilabonnemang med obegränsad surf kosta 232 kronor i månaden per person om tre personer samlas i ett mobilabonnemang. Ordinarie pris för mobilabonnemanget är 549 kronor i månaden utan bindningstid.

Tre vill erbjuda enkla erbjudanden

I våras gjorde Tre en satsning på att förenkla företagsmarknaden. Nu kände operatören att det var dags för familjesegmentet. Bolagets vd, Haval van Drumpt, säger att Tres satsning är ett tydligt exempel på vad operatören alltid strävar efter: enkla och attraktiva mobilabonnemang som utmanar marknaden.

Fördelningen av surf skiljer sig från Tele2:s familjeabonnemang

I Tres mobilabonnemang får alla användare tillgång till fria samtal och sms. Vad gäller surfen får användarna dela på den surfmängd som ingår i mobilabonnemanget. Det är en viss skillnad från konkurrenten Tele2. I deras mobilabonnemang för familjer har man i stället valt att låta alla användare få sin egen surfmängd. Om huvudägaren av mobilabonnemanget väljer 20 GB surf får alla familjemedlemmar också 20 GB surf.