Telias logga på en fasadÅterigen står Telia och Halebop som vinnare i Svenskt kvalitetsindex. För kunderna är det viktigt med stabilt nät

Utmärkelser

Telia och Halebop har Sveriges nöjdaste mobilkunder enligt Svenskt kvalitetsindex. Telia har de nöjdaste företagskunderna och Halebop har de nöjdaste privatkunderna.

När Svenskt kvalitetsindex presenterar kundnöjdheten bland Sveriges mobiloperatörer i sin årliga undersökning står det klart att Halebop och Telia återigen är årets vinnare. Halebop och Telia fortsätter att toppa Svenskt kvalitetsindex mätningar när det gäller Sveriges nöjdaste mobilkunder.

Stabilt nät, kundfokus och service är viktigt för kunderna

Förväntningarna på dagens mobilmarknad blir allt högre. Några av anledningarna till att Telia och Halebop tar hem segern i år igen är deras kundfokus, stabilt nät, hög kvalitet, service, innovativa tjänster och att trafiken har ökat med 40 procent. 

Telia har under det senaste halvåret spelat en betydande roll i samband med coronapandemins utbrott och de sociala restriktionerna. Trots restriktionerna har man kunnat arbeta effektivt på distans och kunna hålla kontakten med både sina nära och kära.

Trots omvärldssituationen kan man leverera ett stabilt nät

Telia Sveriges vd, Anders Olsson, säger att förstaplaceringarna gör honom otroligt stolt och glad, likaså betyget från både Halebops och Telias kunder. Ett år som detta när samhället har utsatts för utmaningar som coronapandemin har Telia lyckats fortsätta att leverera stabilitet i deras nät samtidigt som det har skett kapacitetsökningar både när det gäller röst- och datatrafik. 

Att behålla kundernas uppskattning är ett kvitto på att Telia och Halebop har den kompetens och stabilitet när det gäller att hantera den här typen av omvärldssituationer. Vidare säger Anders Olsson att utmärkelsen visar att Telia och Halebops kunder värdesätter och prioriterar både täckning och nätkvalitet, vilket är en förutsättning för att uppkopplingen ska fungera.

Flera projekt med 5G-teknik 

Under våren invigdes dessutom Sveriges första stora 5G-nät i Stockholm. Under det senaste året har Telia tillsammans med olika samarbetspartners rullat ut flera spännande innovationsprojekt som bygger på 5G-teknik. Ett av de senaste projekten var en självkörande och eldriven 5G-buss som under två veckor gick mellan och Rosendals slott och Hazeliusporten på Djurgården och som allmänheten hade möjlighet att testa coronasäkert.