Halebop simkort

Halebop startade igång verksamheten 2000, blev en del av Telia 2001 och ett år senare lanserade de sitt första kontantkort. I dag är det en av svenska marknadens populäraste operatörer som under flera år har haft Sveriges nöjdaste mobilkunder och fått utmärkelsen Årets operatör.

Visste du? Halebop erbjuder e-sim till abonnemang för både mobiler och smarta klockor som Apple Watch och Samsung Galaxy Watch. På Halebops hemsida ser du hur du beställer.

Hos Halebop hittar du både mobilabonnemang, kontantkort och fast bredband. Utbudet är både stort och varierat, och även om priserna kanske inte är de lägsta så får du helt klart mycket för pengarna som Halebop-kund. En stor fördel med Halebop är att de använder Telias nät, vilket innebär att du surfar både snabbt och stabilt över hela Sverige.

Fördelar

  • Erbjuder e-sim för alla stora tillverkare
  • Bra täckning i hela landet
  • Hög kundnöjdhet

Nackdelar

  • Erbjuder inte e-sim till Android-mobiler
  • Inga erbjudanden för seniorer

Beställ simkort från Halebop

Du beställer ditt simkort direkt på Halebops hemsida. Där väljer du abonnemang eller kontantkort utifrån vad som passar dig bäst. Halebop skickar alltid ut trippelsim när man beställer abonnemang eller kontantkort, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att få ett simkort som inte passar din enhet. 

Så beställer du simkort hos Halebop

  1. Välj abonnemang eller kontantkort.
  2. Ange om du vill ha ett nytt nummer eller behålla ditt nuvarande.
  3. Fyll i uppgifterna som efterfrågas.
  4. Betala.
  5. Klart!

Aktivera simkort från Halebop

Du aktiverar ditt simkort genom att sätta in simkortet i mobilen. Om du har ett abonnemang räcker det med att du startar om din mobil och knappar in din pinkod.

Har du ett kontantkort måste du först ladda kontantkortet med en prisplan och acceptera villkoren. Du laddar ditt kontantkort direkt på Halebops hemsida, via deras app eller via internetbanken.  

Om du har flyttat ditt nummer från en annan operatör behöver du inte ladda simkortet för att aktivera det. Kortet kommer att fungera för inkommande samtal direkt. Däremot måste du ladda det för att kunna ringa.

Registrera simkort från Halebop

Du registrerar ditt kontantkort genom att logga in på Mitt Halebop. Därefter väljer du Lägg till kontantkort och följer anvisningarna på skärmen.

Innan du kan registrera kortet måste du aktivera kontantkortet genom att ladda det med någon av Halebops prisplaner. När du har aktiverat kontantkortet kan du registrera det. För att kunna registrera ditt kontantkort behöver du ditt mobilnummer och en 20-siffrig kod som står på fyra rader på simkortet.  

Halebops support

Halebop har precis som många andra mindre operatörer vissa begränsningar när det gäller kundtjänsten. Du kan till exempel inte få support via telefon utan ”bara” via mejl och chatt. Men den support som operatören erbjuder är av god kvalitet och öppettiderna är minst sagt generösa. Och kunderna verkar inte sakna något, utan ger tvärtom ofta höga betyg till Halebops engagemang och bemötande.

Chatt
Vardagar
Dygnet runt
Lördagar
Dygnet runt
Söndagar
Dygnet runt
E-post
Vardagar
Dygnet runt
Lördagar
Dygnet runt
Söndagar
Dygnet runt

Vanliga frågor om Halebops simkort

Hur beställer jag ett nytt simkort från Halebop?

Du beställer ett nytt simkort genom att logga in på mitt Mitt Halebop. När du har loggat in går du in på Abonnemang. Gå därefter in på rutan Hantera SIM och välj Beställ nytt simkort.

Vilka simkortsstorlekar erbjuder Halebop?

Halebop använder ett så kallat trippelsim. Det betyder att du får alla tre simkortsstorlekarna när du beställer ett simkort. 

Har Halebop e-sim?

Ja, Halebop erbjuder e-sim men bara till vissa enheter. Besök Halebops hemsida för att se till vilka enheter du kan beställa simkort.

Hur spärrar jag ett simkort från Halebop?

Om du måste spärra ditt simkort loggar du in på Mitt Halebop och följer anvisningarna där. Du kan även kontakta kundsupporten.

Har Halebops simkort stöd för 5G?

Halebops abonnemang med 20, 50 och 100 GB surf har stöd för 5G, så beställer du ett av dessa så får du givetvis ett simkort som stödjer tekniken.

Kan jag köpa extra simkort hos Halebop?

Om du har ett abonnemang hos Halebop kan du skaffa ett extra simkort.

Kan jag överföra saldo från ett kontantkort till ett abonnemang hos Halebop?

Nej, om du byter från kontantkort till abonnemang hos Halebop så följer outnyttjat saldo inte med till abonnemanget.