En ung tjej står lutad på en väggspegel och tittar på sin mobiltelefon.Telenor satsar på säkerhet i samband med att de lanserar nya mobilabonnemang. Foto: Pressbild/Telenor

Lansering

Telenor har lanserat nya mobilabonnemang. De har ändrat surfmängderna man kan välja mellan och även gjort vissa prisförändringar. Dessutom har de lanserat abonnemanget Obegränsat Plus, där det ingår ett säkerhetspaket, prioritering i kundservice och skärmförsäkring.

De surfmängder som man nu kan välja mellan hos Telenor är 5, 15, 35 GB samt obegränsad surf. För det sistnämnda alternativet kan man välja mellan ett ”vanligt” obegränsat abonnemang och Obegränsat Plus.

Priserna har både höjts och sänkts

Nyhetssajten Mobil.se har jämfört de nya priserna med de tidigare och konstaterar att de nya abonnemangen innebär både prishöjningar och prissänkningar.

Abonnemanget på 15 GB är det enda som har behållit samma datamängd, och där har priset sjunkit från 329 kronor i månaden till 299 kronor. Det obegränsade abonnemanget kostade tidigare 569 kronor. Det har nu ersatts med ett vanligt obegränsat abonnemang för 449 kronor och det utökade abonnemanget Obegränsat Plus, som kostar 549 kronor. I plusabonnemanget ingår då en säkerhetstjänst, prioriterad kundtjänst och skärmförsäkring.

Tidigare hade Telenor ett abonnemang med 30 GB för 370 kronor i månaden. Det har nu ersatts med 35 GB för 399 kronor i månaden. Det billigaste abonnemanget på 4 GB har nu ökat till 5 GB, och priset har ökat från 219 kronor till 229 kronor.

Har lagt till tjänsten Nätsäker Plus

Som nämnt ingår säkerhetsjänsten Nätsäker Plus i det utökade obegränsade abonnemanget. Det fungerar som en försäkring. Genom det kan man till exempel få ersättning för kapning av betal- och kreditkort samt ekonomisk förlust vid id-stöld (upp till 100 000 kronor). Man behöver inte betala någon självrisk.

Fler och fler operatörer börjar erbjuda olika typer av säkerhetstjänster för sina kunder. I april lanserade Telia sitt trygghetspaket som övervakar, ger intrångsvarningar, förebygger id-stöld och skyddar känsliga uppgifter.

Även Tele2 erbjuder ett id-skydd, om än inte lika omfattande som Telias och Telenors säkerhetstjänster.