En bild på Tele2s logga och kvinna med telefonTele2 blir tredje operatören att erbjuda e-sim. Foto: Polarpx

Operatörsnyheter

Tele2 hakar på både Tre och Telenor och börjar erbjuda e-sim. Den nya tekniken kommer presenteras någon gång i januari och vara kostnadsfri för alla kunder. Fördelarna med ett e-sim är många, bland annat blir det lätt att växla mellan flera olika operatörer utan ett fysiskt simkort.

Mobiloperatören Tele2 börjar med e-sim nu i januari. Med e-sim behöver kunden inget fysiskt simkort utan istället används ett inbyggt simkort som installeras i kundens enhet.

E-sim hos Tele2 ska vara kostnadsfritt för både nya och befintliga kunder. Än så länge är det dock oklart vilka abonnemangstyper som kommer kunna använda det nya e-simmet.

Lättare att växla mellan operatörer med e-sim

Det finns många fördelar med ett e-sim, bland annat behöver kunden aldrig oroa sig för att tappa bort sitt fysiska simkort. Dessutom blir det lättare att växla mellan olika operatörer, exempelvis om man vill använda sig av lokala operatörer när man är ute och reser. Kunder som använder sig av en privat mobiltelefon och en jobbmobil kan även samla båda simkorten i en och samma telefon.

Ett e-sim frigör en hel del utrymme som kan användas till att förbättra enheten och dess funktioner. Dessutom blir det lättare att koppla upp små enheter som saknar plats för ett vanligt simkort, exempelvis larmkomponenter, smartklockor och termostater.

Med ett e-sim minskar även miljöpåverkan eftersom det inte behöver tillverkas, lagras och skickas ut några fysiska simkort.

[Ads1]

Tre var först i Sverige med e-sim

Redan i höstas presenterade Tre e-sim till Apple Watch och därefter även till smartphones. Med det var operatören Sveriges första mobiloperatör med e-sim.

Konkurrenten Telenor hakade strax därpå Tre och började erbjuda e-sim. I dagsläget har Telenor dock bara e-sim för Apple Watch.