man håller mobiltelefonen Xiaomi Note 10Även Telia blir återförsäljare för Xiaomi och erbjuder Mi Note 10 i butik. Foto: Mr Mikla/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Kinesiska Xiaomi utökar sitt nät av nordiska återförsäljare och ingår nu partnerskap även med operatören Telia. Telefonmodellen Mi Note 10 har nu landat i Telias butiker och går att köpa både med och utan abonnemang.

Xiaomi är en kinesisk mobiltillverkare som tog sig in på den nordiska marknaden i och med lanseringen av Mi Note och Mi Note 10 Pro. Detta var under hösten 2019, och efter att ha slutit avtal med operatörer som Tele2 och Com Hem blir nu även Telia en av Xiaomis svenska återförsäljare.

– På Telia Company tror vi på att skapa digitala ekosystem som ger människor, företag och samhällen tillgång till det som är viktigt för dem. I takt med att svenskar blir mer bekanta med Xiaomi som varumärke, ser vi en ökad efterfrågan på Xiaomis smartphones. Vi är glada att kunna erbjuda Xiaomis innovativa teknologi till våra svenska kunder, säger Niklas Stuxgren, Head of Hardware Business Sweden på Telia Company, i ett pressmeddelande.

Mi Note 10 i Telias butiker

Nu när avtalet mellan Xiaomi och Telia är klart kommer mobilmodellen Mi Note 10 finnas till försäljning i Telias butiker och även på hemsidan. Telefonen kan köpas hos Telia utan abonnemang till ett pris av 5 995 kronor. Men du kan också köpa telefonen med ett abonnemang.

Priser för Xiaomi Mi Note 10 med Telia-abonnemang:

  • 0,2 GB: 375 kronor/månad 
  • 2 GB: 449 kronor/månad 
  • 6 GB: 549 kronor/månad 
  • 30 GB: 639 kronor/månad
  • Obegränsad surf: 759 kronor/månad

För tillfället erbjuder Telia Mi Note 10 i färgerna Midnight Black, Aurora Green och Glacier White.

Telefon med starka egenskaper

Mi Note 10 tillgodoser mångas önskemål när det kommer till en smartphones egenskaper. Xiaomi har bland annat utrustat Mi Note 10 med världens första pentakamera, där de 108 megapixlarna gör det möjligt att ta skarpa bilder på både långt och riktigt nära håll. Det finns även två teleobjektiv, nattläge, vlog-läge och slow-motionvideo.

Batteriet har en kapacitet på 5 260 mAh (milliamperetimmar), vilket innebär en användartid på upp till två dagar.