Kollage med tres huvudkontor och vd:n Haval van DrumptTre med Haval van Drumpt i spetsen ändrar om i ledningsgruppen för att bättre kunna möta framtidens utmaningar. Foto: Lasse Olsson Photo och Andreaz Engström/Tre

Operatörsnyheter

Tre ändrar om i sin ledningsgrupp för att ge företaget bättre förutsättningar att klara av framtidens utmaningar. Samtidigt står det klart att Tele2 får ett rejält tillskott till kassan efter att ha gjort klart med Kazakhtelecom om en försäljning av deras samriskbolag.

Mobiloperatören Tre har gjort förändringar i sin organisation. Syftet med förändringen är att få en renodlad verksamhet med större beslutskraft och mandat för varje affärsområde. 

Tres vd Haval van Drumpt säger att förändringen ger bolaget bättre förutsättningar att möta framtidens utmaningar i en bransch som ständigt förändras.

Ledningsgruppen tillträder den 1 juni

Den nya ledningsgruppen börjar gälla från och med den 1 juni, och alla positioner kommer att rapportera till van Drumpt. Ledningsgruppen är inte helt klar, än så länge pågår rekrytering till Chief Digital Officer och Chief Customer Service Officer. Innan Tres rekrytering är färdig kommer Haval van Drumpt att vara Chief Digital Officer.

Kassaklirr för Tele2 efter försäljning av samriskbolag

Samtidigt som Tre får en ny ledningsgrupp får Tele2 klirr i kassan. Bolaget har nämligen gjort klart med Kazakhtelecom om försäjningen av det gemensamma samriskbolaget. För försäljningen får Tele2 1,6 miljarder kronor samt återbetalning av aktieägarlånet på cirka 2,1 miljarder kronor.

Det var i slutet av förra året som Tele2 meddelande att man skulle utnyttja den säljoption som fanns i samriskbolaget.

Ersättningen går tillbaka till aktieägarna

Den ersättning som Tele2 får för försäljningen ska gå tillbaka till aktieägarna. Exakt när återföringen kommer att ske står inte klart än, men ett datum ska offentliggöras vid ett senare tillfälle.

Transaktionen mellan Tele2 och Kazakhtelecom väntas slutföras helt i slutet av juni.