man kommunicerar med kvinna via skärmTre och Hallon har presenterat ett upplägg som ska underlätta för deras kunder utomlands. Foto: Rido/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

I en tid av oro och isolering är det viktigare än någonsin förr att kunna hålla kontakten med sina anhöriga. Både Tre och Hallon har nu presenterat ett upplägg som ska göra den digitala kommunikationen enklare för deras kunder utanför Sverige.

Förutsättningarna för fysisk interaktion och nära umgänge har förändrats drastiskt de senaste veckorna. Vi har blivit allt mer beroende av digitala lösningar och samtal på distans, vilket även ställer högre krav på att kommunikationen mellan landsgränser ska fungera sömlöst utan att för den skull bli en ekonomisk belastning.

Operatörerna Tre och Hallon har därför nu beslutat att underlätta för sina kunder som befinner sig utomlands.

Tre ändrar kostnader och fyller på surf

Sedan den 26 mars kan Tres kunder utomlands ringa och sms:a kostnadsfritt hem till Sverige. De kunder som befinner sig inom EU eller EES får även 5 GB extra surf som kan användas fram till månadsskiftet mars/april. Upplägget gäller även kunder som har tecknat Tres tilläggstjänst 3Världen och befinner sig i något av de länder som inkluderas i tjänsten.

Om man skulle vara kvar i ett land inom EU, EES eller ett land som ingår i 3Världen den 1 april, fyller Tre på med en ny surfpott på 5 GB som räcker hela april.

Enklare kommunikation i en orolig tid

Tres vd Haval van Drumpt menar att Tre vill göra det så enkelt som möjligt för sina kunder i en tid då många är isolerade och kanske befinner sig långt ifrån sina anhöriga.

– Det är en speciell tid vi lever i och kommunikation är viktigare än någonsin. Vi har tusentals kunder utomlands och för flera är det kanske svårt eller rentav omöjligt att ta sig hem, säger han i ett pressmeddelande från Tre.

Hallon erbjuder roaming utan begränsning

Hallons kunder kan precis som vanligt sms:a kostnadsfritt från Sverige till länder i hela världen. Samtal och sms är även gratis i det land man befinner sig i, och mellan länder inom EU/EES.

Nu kan även alla kunder som befinner sig inom EU eller EES surfa upp till 15 GB per månad utan begränsning. Erbjudandet gäller till och med den 14 april.

Hallons chef Anne-Louise Wirén, menar att man, speciellt med tanke på högtiden som närmar sig, vill skapa större möjligheter för familjer och vänner att umgås digitalt.

– Ett videosamtal till en familjemedlem långt bort kan göra stor skillnad i dessa tider, säger hon i pressmeddelandet.