man sitter med mobil bredvid trådlös routerNu kan även Comviq erbjuda sina kunder bredband via fiber. Foto: Casezy idea/Shutterstock.com

Lansering

Comviq släppte det första kontantkortet i Sverige 1997 och har sedan dess fortsatt att vinna mark på den svenska telekommarknaden. Nu tar företaget ytterligare steg på sin utvecklingsresa och lanserar Comviq bredband via fiber.

Comviq tog sig in på den svenska telekommarknaden 1981 och var då det privata alternativet till Televerket. 1997, då under namnet Comviq, gick företaget ihop med Tele2 samtidigt som de lanserade Sveriges första kontantkort: Comviq Kontant. År 2004 tog Comviq ytterligare kliv på marknaden och lanserade abonnemanget Comviq Kompis, där de erbjöd fria samtal dygnet runt alla dagar i veckan.

Efter att mobiloperatören under många år har lanserat både mobilabonnemang och kontantkort, breddar de nu sitt utbud ännu lite till och erbjuder även bredband via fiber.

En milstolpe för företaget

Enligt Comviqs affärsområdeschef Oscar Karlsson, har företaget länge sett fram emot att även kunna erbjuda sina kunder bredband till hemmet. Ett bredband som dessutom är helt utan begränsningar.

– Det är en milstolpe för oss, och mäktigt att skriva ett nytt kapitel i Comviqs långa framgångssaga. Vi vet att många av våra lojala kunder har väntat på det här lika mycket som vi har längtat, så att vi dessutom kan erbjuda en schysst deal till de befintliga kunder som skaffar bredband från oss känns riktigt bra, säger han i ett pressmeddelande.

Surfgaranti för befintliga kunder

Från och med den 1 april kan företagets kunder alltså surfa på wifi signerad Comviq i många av Sveriges öppna nät. Till sina befintliga kunder erbjuder Comviq dessutom rabatt när man tecknar ett nytt bredbandsavtal. Som befintlig kund får man även surfgaranti, vilket innebär påfyllning av 50 GB surf på mobilabonnemanget i tre månader om bredbandet av någon anledning inte skulle fungera.