Om Comviqs simkort

Comviq erbjuder mobilabonnemang, kontantkort och både fast och mobilt bredband. Utbudet av olika mobilabonnemang och kontantkort är stort, och det mobila bredbandet finns både som abonnemang och kontantkort. Oavsett vad du väljer får du obegränsad surf.

En fördel med Comviq är att du kan välja mellan fysiskt simkort och e-sim till både mobilabonnemangen och kontantkorten, vilket annars inte hör till vanligheterna. Comviq använder moderbolaget Tele2:s rikstäckande nät, vilket innebär att detta är en operatör som passar de allra flesta.

Fördelar

 • Erbjuder e-sim till både mobilabonnemang och kontantkort
 • Stort utbud
 • Bra täckning i Tele2:s mobilnät

Nackdelar

 • Snålt med surf utomlands

Beställ Comviqs simkort

Du kan beställa Comviqs simkort direkt på nätet eller köpa det hos någon av Comviqs återförsäljare. Simkort och startpaket är helt gratis när du beställer det direkt på nätet. Det enda du betalar för är abonnemanget eller kostnaden för att ladda kontantkortet. Köper du startpaketet hos någon av Comviqs återförsäljare får du däremot betala för det.

Så beställer du simkort hos Comviq

 1. Välj abonnemang eller kontantkort.
 2. Välj om du vill ha ett nytt nummer eller behålla ditt befintliga.
 3. Slutför köp.
 4. Du kommer nu får hem ett simkort som du placerar i din enhet.

Aktivera Comviqs simkort

För att aktivera simkort från Comviq måste du gå in på Mitt Konto. Men det är väldigt enkelt och tar bara någon minut.

Så aktiverar du Comviqs simkort

 1. Gå in på Mitt Konto.
 2. Klicka på Hantera simkort under det valda numret.
 3. Klicka på Aktivera sim.
 4. Skriv in det 20-siffriga numret som står på simkortet.
 5. Klicka på Aktivera sim.

Nu är simkortet aktiverat och klart att använda!

Registrera Comviqs simkort

Om du har ett kontantkort knutet till simkortet bör du registrera kontantkortet för att få en säkrare mobilupplevelse. Om du exempelvis skulle tappa bort mobilen eller simkortet kan du då behålla ditt nummer och saldot som finns kvar.

Du registrerar ditt kontantkort via Comviqs hemsida. Du skriver in ditt telefonnummer på sidan Registrera ditt kontantkort, varpå du får en kod via sms som du skriver in i fältet sms-kod. Därefter signerar du med BankID. Klart!

Comviqs kundtjänst

Comviq har en relativt omfattande kundtjänst och du kan få support både via telefon, mejl och chatt. På supportsidan hittar du även flera vanliga frågor och svar som kan ge dig vägledning i enklare ärenden.

Chatt
Chatta
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt
Telefon
Ring
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Skicka
Driftstörningar
Se driftstatus

Vanliga frågor om Comviq

Hur tankar jag Comviqs kontantkort?

Du kan tanka ditt kontantkort direkt på Comviqs hemsida, i Comviqs app eller via din internetbank. På Comviqs sida Ladda ett kontantkort kan du läsa mer om hur du tankar ditt kontantkort

Vilka simkortsstorlekar erbjuder Comviq?

Comviq erbjuder ett trippelsim. Det betyder att du får alla tre simkortsstorlekar. Då är du säker på att simkortet fungerar till din mobil oavsett modell.

Har Comviq e-sim?

Ja, Comviq erbjuder e-sim till både mobilabonnemang, kontantkort och Samsung Galaxy Watch.

Hur beställer jag ett nytt simkort från Comviq?

Du beställer lättast ett nytt simkort från Comviq genom att spärra ditt gamla simkort. Gå in på Mitt Konto, klicka på Hantera simkort och välj Spärra simkort. När du har spärrat ditt simkort beställer du ett nytt simkort genom att ange personnummer och klicka på Hämta adress. Kontrollera att det är rätt adress och klicka på beställ nytt sim.

Har Comviqs simkort stöd för 5G?

Comviq erbjuder 5G till vissa av sina mobilabonnemang, så beställer du något av dessa så får du ett simkort som har stöd för tekniken.

Hur spärrar man Comviqs simkort?

Det enklaste sättet att spärra Comviqs simkort är att gå in på Mitt Konto på operatörens hemsida, där du klickar på Hantera simkort och sedan Spärra simkort. Samtidigt som du spärrar ditt simkort beställer du ett nytt. Det gör du genom att ange personnummer och klicka på Hämta adress. Kontrollera att det är rätt adress och klicka på Beställ nytt sim. Du kan även spärra simkortet i Comviqs app.