Comviq simkort

Comviq är i dag ett av Tele2:s varumärken, men startade i början av 1980-talet som ett självständigt företag under namnet Comvik. Operatörens erbjuder mobilabonnemang, kontantkort och både fast och mobilt bredband. Utbudet av olika tjänster är med andra ord stort, och priserna är dessutom relativt låga. Ännu billigare blir det för dig som är student, under 18 eller senior över 55 år.

En stor fördel med Comviq är att du kan välja mellan fysiskt simkort och e-sim till både mobilabonnemang och kontantkort, vilket annars inte hör till vanligheterna. Comviq delar mobilnät med både Tele2 och Telenor, vilket innebär att du bör ha god täckning oavsett var i landet du befinner dig.

Fördelar

 • Erbjuder e-sim till både mobilabonnemang och kontantkort
 • Stort utbud
 • Bra täckning via Tele2 och Telenors nät

Nackdelar

 • Snålt med surf utomlands

För aktuella erbjudanden

Beställ simkort från Comviq

Du kan beställa Comviqs simkort direkt på nätet eller köpa det hos någon av Comviqs återförsäljare. Startpaket är helt gratis när du beställer det direkt på nätet. Det enda du betalar för är abonnemanget eller kostnaden för att ladda kontantkortet. Köper du startpaketet hos någon av Comviqs återförsäljare får du däremot betala för det.

Så beställer du simkort hos Comviq

 1. Välj abonnemang eller kontantkort.
 2. Välj om du vill ha ett nytt nummer eller behålla ditt befintliga.
 3. Slutför köp.
 4. Du kommer nu får hem ett simkort som du placerar i din enhet.

Aktivera Comviqs simkort

För att aktivera simkort från Comviq måste du gå in på Mitt Konto. Men det är väldigt enkelt och tar bara någon minut.

Så aktiverar du Comviqs simkort

 1. Gå in på Mitt Konto.
 2. Klicka på Hantera simkort under det valda numret.
 3. Klicka på Aktivera sim.
 4. Skriv in det 20-siffriga numret som står på simkortet.
 5. Klicka på Aktivera sim.

Nu är simkortet aktiverat och klart att använda!

Registrera Comviqs simkort

Om du har ett kontantkort knutet till simkortet måste du registrera kontantkortet för att kunna använda det. Den nya regeln trädde i kraft den 1 augusti 2022 och gäller för alla nya kontantkort hos alla operatörer. Det finns flera fördelar med att registrera sitt kontantkort. Om du exempelvis skulle tappa bort mobilen eller simkortet kan du då behålla ditt nummer och saldot som finns kvar.

Du registrerar ditt kontantkort via Comviqs hemsida. Du skriver in ditt telefonnummer på sidan Registrera ditt kontantkort, varpå du får en kod via sms som du skriver in i fältet sms-kod. Därefter signerar du med BankID.

Comviqs support

Comviq har en relativt omfattande kundtjänst och du kan få support både via telefon, mejl och chatt. På supportsidan hittar du även flera vanliga frågor och svar som kan ge dig vägledning i enklare ärenden.

Chatt
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt
Chatta
Telefon
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Vanliga frågor om Comviqs simkort

Hur tankar jag Comviqs kontantkort?

Du kan tanka ditt kontantkort direkt på Comviqs hemsida, i Comviqs app eller via din internetbank. På Comviqs sida Ladda ett kontantkort kan du läsa mer om hur du tankar ditt kontantkort

Vilka simkortsstorlekar erbjuder Comviq?

Comviq erbjuder ett trippelsim. Det betyder att du får alla tre simkortsstorlekar. Då är du säker på att simkortet fungerar till din mobil oavsett modell.

Har Comviq e-sim?

Ja, Comviq erbjuder e-sim till både mobilabonnemang, kontantkort och till smartklockorna Apple Watch och Samsung Galaxy Watch.

Hur beställer jag ett nytt simkort från Comviq?

Du beställer ett nytt simkort från Comviq genom att spärra ditt gamla. Gå in på Mitt Konto, klicka på Hantera simkort och välj Spärra simkort. När du har spärrat ditt simkort beställer du ett nytt simkort genom att ange personnummer och klicka på Hämta adress. Kontrollera att det är rätt adress och klicka på beställ nytt sim.

Har Comviqs simkort stöd för 5G?

Comviq erbjuder 5G till vissa av sina mobilabonnemang, så beställer du något av dessa så får du ett simkort som har stöd för tekniken.

Hur spärrar man Comviqs simkort?

Du spärrar Comviqs simkort genom att gå in på Mitt Konto på operatörens hemsida, där du klickar på Hantera simkort och sedan Spärra simkort. Samtidigt som du spärrar ditt simkort beställer du ett nytt. Det gör du genom att ange personnummer och klicka på Hämta adress. Kontrollera att det är rätt adress och klicka på Beställ nytt sim. Du kan även spärra simkortet i Comviqs app.

Kan jag överföra saldo från kontantkort till abonnemang hos Comviq?

Ja, om du har saldo kvar på ditt kontantkort och byter till ett abonnemang hos Comviq så kommer saldot att flyttas över till ditt nya abonnemang. Saldot kommer att läggas som en pott på det nya abonnemanget som sen dras mot dina kommande fakturor.