Om Comviq

Comviq är Tele2:s lågprisprofilerade bolag som erbjuder prisvärda bredbandslösningar, abonnemang och kontantkort till privatpersoner. Eftersom Comviq delar nät med Tele2 och Telenor behöver du inte oroa dig för att tappa täckningen. Här förklarar vi hur du beställer simkort och aktiverar det. Vi går även igenom några av de vanligaste frågorna om Comviqs simkort.

Så beställer du simkort hos operatören

Du kan beställa Comviqs simkort direkt på nätet eller köpa det hos någon av Comviqs återförsäljare. Simkort och startpaket är helt gratis när du beställer det direkt på nätet. Det enda du betalar för är abonnemanget eller kostnaden för att ladda kontantkortet. Däremot kostar startpaketet pengar om du väljer att köpa det hos någon av Comviqs återförsäljare.

Comviqs simkort passar i alla mobiltelefoner och surfplattor oavsett om de är gamla eller nya. När du beställer simkort från Comviq får du får alla tre simkortsstorlekarna hemskickade för att vara garanterad att simkortet fungerar oavsett vilken mobil eller surfplatta du har.

Visste du? Det går att ha flera abonnemang i samma mobil om du väljer ett e-sim. Du kan ha ett abonnemang på ditt e-sim och ett annat abonnemang på ett simkort. När du åker utomlands kan du köpa ett kontantkort och sätta in det i den fysiska simkortsplatsen. Då kan du ringa och surfa till lokala priser.

Vill du slippa hålla på och fippla med fysiska simkort kan du beställa ett e-sim. Med ett e-sim kan du dessutom ha flera olika abonnemang i din mobil. Men då krävs det att du har både e-sim och ett fysiskt simkort. Du kan till exempel ha ett privat abonnemang på ditt e-sim och ett företagsabonnemang på det fysiska simkortet. Allt utan att behöva byta simkort.

Hur spärrar jag ett simkort från operatören?

Du spärrar ditt simkort lättast genom att gå in på Mitt Konto, klickar på Hantera simkort och välja Spärra simkort.  Samtidigt som du spärrar ditt simkort beställer du ett nytt simkort. Det gör du genom att ange personnummer och klicka på Hämta adress. Kontrollera att det är rätt adress och klicka på Beställ nytt sim. Du kan även spärra simkortet i Comviqs app.

Så spärrar du simkort i Comviqs app.

 1. Logga in i appen.
 2. Gå till Hjälp.
 3. Välj ditt nummer.
 4. Klicka på Säkerhet & Spärrar.
 5. Välj Spärra simkort.

När du har spärrat ditt simkort får du automatiskt ett nytt simkort hemskickat inom ett par dagar.

Om du inte har något Comviq-konto kan du alltid ringa till kundservice. De hjälper dig att spärra ditt simkort. Men för att få spärra simkortet måste du svara på ett antal kontrollfrågor.

Hur aktiverar man operatörens simkort?

För att aktivera simkort från Comviq måste du gå in på Mitt Konto. Men det är väldigt enkelt och tar bara någon minut.

Så aktiverar du Comviqs simkort i fem enkla steg

 1. Gå in på Mitt Konto.
 2. Klicka på Hantera simkort under det valda numret.
 3. Klicka på Aktivera sim.
 4. Skriv in det 20-siffriga numret som står på simkortet.
 5. Klicka på Aktivera sim.

Nu är simkortet aktiverat och klart att använda!

Registrera kontantkortet som är kopplat till simkortet

Det är jättebra att registrera ditt kontantkort. Då kopplas ditt simkortsnummer till ditt personnummer och du får en säkrare upplevelse. Om du tappar bort din mobil behåller du ditt nummer och all tankning som finns kvar på ditt gamla kort.

Det är jätteenkelt att registrera ett kontantkort. Du kan registrera ditt kontantkort direkt på Comviqs hemsida, hos Pressbyrån eller i en 7-Eleven-butik. Tänk på att du måste kunna legitimera dig med BankID, ID-kort eller körkort.

Så registrerar du ditt kontantkort på Comviqs hemsida

 • Välj kontantkort att registrera.
 • Legitimera dig med BankID.
 • Registreringen är klar.

Om du har flera kontantkort kan du registrera alla på samma personnummer. Det finns ingen gräns för hur många kontantkort du får ha på ditt personnummer.

Du kan när som helst avregistrera dig. Du kontaktar bara Comviqs kundservice och säger att du vill avregistrera dig så hjälper de dig.

Erbjuder operatören e-sim?

Ja, Comviq erbjuder e-sim. För att kunna beställa e-sim krävs det att din mobil eller surfplatta har stöd för e-sim. E-sim är ett digitalt simkort, vilket innebär att all information som finns på ett vanligt simkort om dig och ditt abonnemang lagras digitalt direkt i enheten. Comviqs e-sim fungerar både med abonnemang och kontantkort.

Än så länge erbjuder inte Comviq e-sim till smartklockor. Men på deras hemsida står det att de kommer erbjuda e-sim till Galaxy Watch inom en snar framtid. De hoppas även att de snart kommer att kunna erbjuda e-sim även till Apple Watch.

Vilka fördelar har e-sim?

Det finns flera fördelar med e-sim. Det är både smidigt och miljövänligt att välja e-sim. Med e-sim minskar antalet fysiska simkort i plast. Dessutom behöver inte operatörerna lagerhålla en massa fysiska simkort. Men det finns även flera andra fördelar med e-sim.

När du har e-sim i din mobil kan du även ha ett fysiskt simkort. Det gör att du kan ha flera olika abonnemang i samma mobil.

Fördelar med e-sim

 • Du kan ha ett privat abonnemang och ett företagsabonnemang.
 • Du kan skaffa ett lokalt abonnemang på utlandsresan.
 • Du kan ha ett abonnemang för data och ett för telefoni.
 • Snabbare och bättre service eftersom det kan programmeras på distans.
 • Lätt att installera och aktivera.

Hur beställer jag e-sim från Comviq?

Du beställer e-sim enklast direkt på Comviqs hemsida. När du beställer ett nytt abonnemang eller kontantkort får du välja om du vill ha ett fysiskt simkort eller e-sim. Men tänk på att din mobil måste ha stöd för e-sim för att det ska fungera.

Du kan även byta från ett vanligt fysiskt simkort till e-sim. Det gör du enklast genom att kontakta Comviqs kundservice. Men precis som när du skaffar ett nytt abonnemang eller kontantkort så måste du kontrollera att din mobil faktiskt har stöd för e-sim.

När du har beställt ditt e-sim kommer du att få en QR-kod av Comviq. QR-koden använder du för att aktivera ditt e-sim. Hur du aktiverar ditt e-sim kan variera beroende på vilken telefon du har. På Comviqs sida Kom igång med e-sim står det steg för steg hur du aktiverar ditt e-sim.

Kan jag skaffa extra simkort hos Comviq?

Det framgår inte om det går att skaffa extra simkort. Däremot kan du välja mellan olika typer av abonnemang där du kan lägga till extra användare. I Comviq familj kan du lägga till sex extra abonnemang till ditt huvudabonnemang. Dessutom behöver inte alla bo på samma adress. 

Vanliga frågor om Comviq

Hur beställer jag simkort från Comviq?

Du beställer simkort enklast direkt från Comviqs hemsida. Du betalar dessutom inget för startpaketet när du beställer det direkt från Comviqs hemsida.

Hur tankar jag mitt kontantkort?

Du kan tanka ditt kontantkort direkt på Comviqs hemsida, i Comviqs app eller via din internetbank. På Comviqs sida Ladda ett kontantkort kan du läsa mer om hur du tankar ditt kontantkort

Hur aktiverar jag ett simkort från Comviq?

För att aktivera simkort från Comviq måste du gå in på Mitt Konto. Klicka på Hantera simkort under det valda numret. Klicka på Aktivera sim. Skriv in det 20-siffriga numret som står på simkortet. Till sist klickar du på Aktivera sim.

Vilka simkortsstorlekar erbjuder Comviq?

Comviq erbjuder ett trippelsim. Det betyder att du får alla tre simkortsstorlekar. Då är du säker på att simkortet fungerar till din mobil oavsett modell.

Har Comviq e-sim?

Ja, Comviq erbjuder e-sim till både mobilabonnemang och kontantkort.

Hur beställer jag ett nytt simkort från Comviq?

Du beställer lättast ett nytt simkort från Comviq genom att spärra ditt gamla simkort. Gå in på Mitt Konto, klicka på Hantera simkort och välj Spärra simkort. När du har spärrat ditt simkort beställer du ett nytt simkort genom att ange personnummer och klicka på Hämta adress. Kontrollera att det är rätt adress och klicka på beställ nytt sim.

Har Comviqs simkort stöd för 5G?

Comviq erbjuder 5G till vissa av sina mobilabonnemang, så beställer du något av dessa så får du ett simkort som har stöd för tekniken.

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Telekomskribent alexandra.stenvall@simkort.se