En bild på en Apple Watch Series 4Nu säljer Telenor abonnemang till Apple Watch Series 4. Foto: Denys Prykhodov/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Tre var först med att sälja abonnemang till Apple Watch Series 4, nu gör Telenor detsamma. Båda operatörerna erbjuder sex kostnadsfria månader för abonnemanget men därefter är Telenors abonnemang hälften så dyrt som hos Tre.

Mobiloperatören Tre var Sveriges första mobiloperatör att sälja Apple Watch Series 4 med abonnemang med hjälp av e-sim. Abonnemanget, eller tjänsten, heter Mobiluppkoppling klocka och kopplas till samma abonnemang som användaren har på sin iPhone. Det är samma nummer som används till klockan och telefonen.

Det är dock inte längre bara Tre som säljer klockan med mobiluppkoppling. Sedan några dagar tillbaka gör även Telenor det.

– Vi är väldigt glada för att nu kunna erbjuda Apple Watch med mobiluppkoppling till våra kunder, säger John Sebastian Slørdahl, ansvarig för Telenor Sveriges konsumentaffär på mobilsidan.

Priset hos Telenor är hälften av vad Tre erbjuder

Förutom klockan betalar användaren även för mobiluppkopplingen. Både Telenor och Tre erbjuder sex kostnadsfria månader på tjänsten. Därefter skiljer sig priset rätt kraftigt de båda operatörerna emellan. 

Telenors tjänst kostar 49 kronor i månaden medan Tre tar det dubbla, 99 kronor i månaden, för samma tjänst.

Apple Watch Series 4 har revolutionerade hälsofunktioner

Apple Watch Series 4 hjälper användaren att vara aktiv och ta hand om sin hälsa på ett bra sätt. Med hjälp av e-simmet är det även möjligt att koppla upp sig med mobilnätet för att exempelvis ta samtal eller läsa meddelanden.

Apple Watch Series 4 har en rad smarta funktioner för alltifrån aktivitet, kommunikation och hälsofunktioner. Klockan har bland annat en hjärtsensor som kan ta EKG på användaren. Den har dessutom möjlighet att upptäcka hårda fall och skickar då ut en signal till användaren. Får den ingen respons eller känner av att personen i fråga börjar röra på sig ringer klockan ett nödsamtal och skickar meddelande med plats till nödkontakter.