En  bild på Tres Per StigenbergPer Stigenberg

Utmärkelser

Tre vinner pris som årets Business Accelerator på IT-galan CIO Awards. Priset gick till ett företag som lyckats bra i sitt digitaliseringsarbete och främjar innovation. Tre själva känner en enorm stolthet över att man uppmärksammas för det arbete man lagt ned.

Mobiloperatören Tre har utsetts till årets Business Accelerator på IT-galan CIO Awards. Priset som delades ut för första gången skulle gå till ett snabbt växande bolag som lyckats bra med sin digitalisering och främjar innovation.

Det är IT-managementföretaget Sofigate som står bakom priset.

– Tre har blivit lite av en symbol för digitalisering inom konsumentsektorn och har utmärkt sig som en ständig utmanare i en mycket konkurrensutsatt bransch, säger Björn Olofsson, vd på Sofigate Sverige.

Tre erbjuder flera innovativa tjänster

Tre känner en enorm stolthet över att ha vunnit priset. Bolagets CTO, Per Stigenberg som var med och tog emot priset, säger att man utmanat marknaden med flera innovativa tjänster. Bland annat var Tre först i år med att erbjuda kunderna möjligheten att skicka surf till varandra. 

Tre var dessutom först med att erbjuda e-sim för både iPhone och Apple Watch.

[Ads1]

Flera stora företag har utvärderats

Sofigate har i arbetet med att få fram en vinnare utvärderat och granskat många företag utifrån produkt- och tjänstutbud, innovation och hur pass digitaliserade företagen är.

Även omsättning och lönsamhet är faktorer som Sofigate tittat på när man letat efter en vinnare.

Till sist stod tre företag i final – Tre, Assa Abloy och Scandic där mobiloperatören lyckades dra det längsta strået.

Jonny Engel, som har rollen Head of IT Development på Tre säger att han tycker det är roligt att man får ett sådant erkännande för den innovationskultur som råder på företaget.