Tre börjar sälja Xiaomi Mi 8. Foto: quangmooo / Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Tre har inlett ett samarbete med den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi. Från och med idag, den 7 december, är det möjligt att beställa två modeller från mobiltillverkaren direkt från Tres hemsida. Tre blir den enda svenska operatören att sälja mobiltillverkarens produkter.

Kinesiska Xiaomi har vuxit kraftigt i Asien men på den svenska marknaden har mobiltillverkaren varit relativt okänd. Det ser dock ut att bli ändring på det då mobiloperatören Tre inlett samarbete med Xiaomi.

Från och med idag den 7 december är det även möjligt att beställa två mobiltelefoner från Xiaomi direkt från Tres hemsida.

– Nu får svenskarna tillgång till Xiaomis prisbelönta telefoner hos Tre. Det är spännande med en ny aktör på den svenska marknaden som kan erbjuda produkter av hög kvalitet till ett mycket bra pris från ett av världens just nu mest framgångsrika företag när det gäller smarta telefoner, säger Oscar Otteborn, affärsområdeschef för konsumentmarknaden på Tre.

Tre blir den enda svenska operatören som säljer Xiaomis telefoner.

Xiaomis produkter har mottagits väl på andra marknader

Telefonerna som Tre kommer börja sälja är Redmi 6A och Mi 8. Förhoppningen är att telefonerna ska mottas bra av de svenska konsumenterna.

Xiaomi har på senare tid lanserat sina produkter på flera olika marknader, bland annat den italienska. Telefonerna som sålts via Tre systerbolag i Italien har mottagits mycket bra och ses redan idag som en utmanare till mer etablerade smartphones.

[Ads1]

Tre och Xiamois samarbete ska utökas

Det var i våras som Tres ägare Hutchison annonserade att man inlett ett samarbete med Xiaomi på alla marknader. Samarbetet med Tre planeras nu att utökas de kommande åren till att innehålla ännu fler produkter.

Telefonerna man nu valde att lansera säger Tre uppfyller alla krav som svenskarna har gällande prestanda, funktion, design och pris.

Oscar Otteborn säger att man på Tre gjort bedömningen att Xiaomi är ett spännande alternativ för svenskar som vill ha den senaste tekniken utan att behöva tiotusentals kronor för det.