Kvinna sitter med IpadTre blir först i Sverige med e-sim till Ipads. Foto: mama_mia/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Tre fortsätter att ligga i framkant och lanserar e-sim till Ipads som första operatör i Sverige. I december var operatören även först i landet med e-sim till Apple Watch. Apropå Apple Watch, från och med imorgon kommer även Telias kunder kunna få e-sim till klockan.

Mobiloperatören Tre är framstående på många sätt. I december var man först med e-sim till Apple Watch och nu har man gjort det igen. Operatören blir först i Sverige med att erbjuda sina kunder e-sim till nya Ipads.

Med e-sim som står för embedded sim slipper kunderna det fysiska simkortet. Istället instelleras simkort direkt på enheten genom att scanna en QR-kod.

Sedan tidigare ebrjuder Tre även e-sim till de senaste Iphone-modellerna.

Fler och fler väljer e-sim

Sedan Tre först införde e-sim förra året har antalet kunder som väljer den möjligheten ökat stadigt. Bolaget chef för konsumentmarknaden, Oscar Otteborn säger att e-sim haft en positiv påverkan i Tres kundnöjdhetsmätningar. Många säger att de är positiva med Tre just på grund av e-sim.

Otteborn säger att kunderna tycker om att ligga i framkant och ha det senaste. Även Tre finner drivkraft i att lansera nya tjänster före konkurrenterna.

Tre ska bli helt digitala

Tre vill fortsätta utvecklas och bli helt digitala för att kunderna på ett lättare och smidigare sätt ska kunna komma igång med nya tjänster. 

Framöver kommer Tre även lägga fokus på kundservicen och effektivisera den vilket i längden kommer gynna kunderna.

Telia inför också e-sim

Det är inte bara tre som lanserar e-sim häromdagen kom även Telia med nyheten att man inför e-sim till Apple Watch. Från och med imorgon kommer kunder med en Apple Watch Cellular Series 3 eller senare och en Iphone 6 eller senare, samt ett mobilabonnemang från 2015 eller senare kunna skaffa e-sim.

E-simmet installeras direkt i klockan och kommer ha samma nummer som till mobilen. Med ett e-sim i klockan går det att ringa, smsa och använda klockans samtliga funktioner utan att telefonen för den delen behöver vara i närheten.