Anställda inne i Tre-husetTre tar sig in på topp 30-listan över Europas bästa arbetsgivare. Foto: Lasse Olsson Photo/Tre

Utmärkelser

Mobiloperatören Tre har för andra året i rad utsetts till en av Europas bästa arbetsgivare. Tre hamnade i år på plats 24. Förutom Tre tog sig även SBAB och Thyréns in på topp 30-listan över Europas bästa arbetsgivare.

Varje år presenterar Great Place to Work en lista över Europas mest populära arbetsplatser. I kategorin för stora företag med fler än 501 anställda tar sig mobiloperatören Tre in på topp 30-listan.

Tre landar på plats 24 av Europas bästa arbetsplatser. Elias Berglund som är HR-direktör på Tre säger att man är väldigt stolta över den stämning och kultur som finns på företaget. Vidare säger han att de nöjda medarbetarna gör det lättare att rekrytera stora talanger.

Listan bygger på medarbetarundersökningar

Great Place to Works lista baseras på en medarbetarundersökning där de anställda får berättar om sin arbetsgivare och hur de upplever arbetsplatsen. Utmärkande för arbetsplatserna som kvalar in på topp 30-listan är att de har starka kulturer med en inkludernade attityd gentemot medarbetarna.

Elias Berglund säger att Tre har valt att fokusera mycket på att skapa en härlig gemenskap för att alla ska känna sig delaktiga och trivas på jobbet. På Tre ska det vara möjligt att göra karriär oavsett vem man är. Elias Berglund säger att det skapar en utvecklande kultur.

Ytterligare två svenska företag tog sig in på listan

Tre var inte det enda svenska företaget som kvalade in på topp 30-listan över Europas bästa arbetsgivare. På plats 20 hamnade den statliga banken SBAB och på plats 24 hamnade konsultföretaget Thyréns.

Det här är inte första gången som Tre uppmärksammas av Great Place to Work. Även förra året tog Tre sig in på listan som en av Europas bästa arbetsgivare. Då landade de på plats 21.