Familj äter frukost i ett kök. En ung pojke sitter på golvet med en surfplatta i handen.Med Telias trygghetspaket är hela familjen skyddad från till exempel id-stöld och bedrägerier. Foto: Pressbild/Telia

Operatörsnyheter

Vi tillbringar väldigt mycket tid på nätet i dag. Men det finns många säkerhetsrisker på internet, inte minst stöld av känsliga uppgifter. Därför har Telia lanserat ett trygghetspaket som ska ge ett säkrare liv på nätet.

Paketet innehåller id-skydd, programmet Trygg surf och ett vpn-skydd. Det är tänkt att vara ett skydd för hela familjen oberoende av vilken digital plattform man använder. Lösningen övervakar, varnar för intrång och förebygger id-stöld.

Skulle det ändå hända något ingår även försäkring och personlig hjälp av jurist om man blir drabbad av id-stöld eller nätkränkningar.

Vill göra människor trygga på nätet

Henrik Lönnevi är chef för Telias konsumentaffär. I ett pressmeddelande säger han att nätbedrägerier har ökat och personuppgifter och digitala spår har blivit hårdvaluta på nätet. Vi behöver därför tänka ännu mer på att skydda oss själva och våra barn.

– Därför lanserar vi nu ett helhetsskydd med allt som behövs samlat i en och samma tjänst, något vi hoppas underlättar för fler och bidrar till ett tryggare liv på nätet för hela familjen – stora som små.

Telia Trygg surf ger heltäckande skydd

I trygghetspaketet ingår lösning Telia Trygg surf. Det skyddar mot virus, spionprogram och nättjuvar från upp till 25 enheter. Du kan också använda verktyget för att blockera olämpligt innehåll för barn.

Paketet går att beställa på Telias hemsida

För att beställa trygghetspaketet måste man vara kund hos Telia. Paketet kostar 109 kronor i månaden och man kan lägga till sex användare i tjänsten. Just nu får du 1 gratismånad när du tecknar abonnemanget.

Skyddet fungerar oavsett var du surfar, alltså även på öppna wifi-nätverk.