En man med en Samsung Galaxy Watch på armenNu är det möjligt för alla Telenorkunder att få e-sim till sin Samsung Galaxy Watch. Inom kort kommer tjänsten även bli tillgänglig för företagskunderna. Foto: Karlis Dambrans/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Mobiloperatören Telenor har infört e-sim till Samsung Galaxy Watch. Tjänsten är i dag bara tillgänglig för Telenors privatkunder, men i juni blir e-simmet även tillgängligt för företagskunderna. Genom att erbjuda e-sim för Samsungs smartklocka är Telenor den operatör i Sverige som erbjuder e-sim till flest produkter.

Telenor blir den första operatören i Sverige att lansera e-sim till Samsung Galaxy Watch. Tjänsten heter Mobiluppkoppling klocka, och med den är Telenor den operatör som erbjuder e-sim till flest produkter på marknaden.

Med ett e-sim fungerar klockan som ett komplement till användarens telefonen. Klockan kopplas upp mot användarens befintliga telefonabonnemang och det går att ringa, skicka sms, få notiser och mycket mer direkt i klockan utan att telefonen behöver vara i närheten.

Kunderna har efterfrågat e-sim

Det är många av Telenors kunder som har efterfrågat e-sim. När operatören nu kan erbjuda det tar man ytterligare steg mot att göra kundernas uppkopplade vardag ännu enklare. Telenor har dessutom arbetat med att förenkla hela kundresan för att man ska komma igång med sitt e-sim så snabbt som möjligt. 

I dagsläget erbjuder Telenor e-sim till smartklockorna Samsung Galaxy Watch och Apple Watch. Kunder med Iphone XS, XS Max, XR samt Ipad Air, Mini och Pro kan också skaffa e-sim. Kunder med Iphones som har ett fysiskt e-sim kan till och med få byta till ett e-sim helt kostnadsfritt.

Tjänsten blir snart tillgänglig även för företagskunder

I dagsläget är tjänsten Mobiluppkoppling klocka bara tillgänglig för Telenors privatkunder. Den 11 juni kommer tjänsten dock även att bli tillgänglig för Telenors företagskunder.

Ett e-sim till Samsung Galaxy Watch kostar 49 kronor i månaden. Tjänsten har varken någon bindningstid eller uppsägningstid. I och med att e-sim inte är ett fysiskt simkort kommer man igång med tjänsten genom att ladda ned Galaxy Wearable-appen och beställa e-simmet på Mitt Telenor.