Man med Apple WatchTele2-kunderna kan numera skaffa e-sim till Apple Watch. Foto: Twin Design/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Efter en lång väntan har Tele2 äntligen börjat erbjuda e-sim till Apple Watch. Tidigare fanns funktionaliteten bara för Iphone och Galaxy Watch. Det är oklart varför Tele2 har väntat så länge med att erbjuda e-sim till Apples smartklocka.

Det var förra året som några operatörer började erbjuda e-sim till vissa av sina produkter. Sedan dess har fler operatörer hakat på och e-sim finns nu till både mobiler, surfplattor och smarta klockor. En mobiloperatör som var tidig med funktionaliteten var Tele2. De erbjöd e-sim till både Iphone och Samsungs smartklocka.

Något Tele2 däremot inte gjorde var att erbjuda e-sim till Apple Watch som många av konkurrenterna. Det var dock fram tills nu. För en vecka sedan blev nämligen e-sim tillgängligt även till Apples smartklocka.

Oklart varför Tele2 väntat så länge

Det är oklart varför det tagit så lång tid för Tele2 att rulla ut funktionaliteten. Nu anser man dock att tiden är inne. Flera Tele2-kunder har under en längre tid varit i kontakt med sin operatör och efterfrågat e-sim till just Apple Watch.

Tele2 valde att gå ut med nyheten på sin Facebook-sida där de uppmande kunderna att hålla koll på hemsidan de närmaste dagarna.

Första tre månaderna är gratis

Tele2 väljer att fira den här nyheten genom att erbjuda tre gratismånader till den som skaffar e-sim till sin Apple Watch. Därefter kostar tjänsten 49 kronor i månaden.

E-sim är bra på utlandsresan

E-sim för med sig många fördelar. Det skulle överhuvudtaget vara svårt att koppla upp en klocka om det inte vore för e-sim eftersom ett fysiskt simkort tar så mycket plats. E-sim frigör även utrymme i enheterna vilket öppnar upp för att fylla dem med mer teknik.

Ett e-sim passar även bra på utlandsresan eftersom du då kan ladda ned ett lokalt simkort i det land du befinner dig i. Då kan du använda din mobiltelefon utan att behöva oroa dig för höga mobilkostnader.