Reklamaffischer på en vägg som marknadsför Pennys olika abonnemang.Mobil- och bredbandsleverantören Penny

Operatörsnyheter

Nu försvinner lågprisalternativet Penny. Från och med den 28 september läggs Penny ner och blir en del av moderbolaget Tele2 som en del av Tele2:s övergripande varumärkesstrategi.

Genom lågprisalternativet Penny, som lanserades i februari 2020, har det varit möjligt att skaffa mobiltelefoni och bredband till ett lågt pris utan bindningstid eller uppsägningstid. Men nu läggs Penny ner, och från och med den 28 september flyttas mobil- och bredbandskunder över till moderbolaget Tele2.

Hur påverkar det mig som mobilkund?

För dig som mobilkund hos Penny innebär det att du får behålla ditt nuvarande pris och du får mer mobildata. Alla mobiltelefonikunder får 50 GB extra mobildata i 12 månader. Som kund behöver du bara vara en aktiv och betalande Penny-kund för de abonnemang som du vill ska flyttas över till Tele2. Allt annat sker automatiskt. Du behöver inte byta simkort, utan ditt simkortet fortsätter att fungera som vanligt efter flytten.

Om du har ett pausat eller inaktivt konto så avslutas ditt abonnemang den 28 september och ditt mobilnummer försvinner. Om du har ett pausat abonnemang som du vill behålla måste du återaktivera och betala abonnemanget senast den 24 september. 

Sparad mobilsurf följer inte med till Tele2. Men för att kompensera detta får du 50 GB extra mobildata. Om du har något kvar på ditt Penny-konto så betalas det ut till ditt bankkort som du har kopplat till ditt Penny-abonnemang i samband med flytten.

Hur påverkar det mig som bredbandskund?

Du som bredbandskund behåller ditt nuvarande pris tills vidare. Fördelen är att du får en högre hastighet på ditt bredband och du behöver inte byta modem eftersom ditt nuvarande modem från Penny fungerar även i Tele2:s bredbandsnät. 

Om du inte vill flytta med till Tele2 måste du avsluta ditt Penny-abonnemang. Senast den 24 september måste du logga in på ditt Penny-konto och ta bort ditt konto.

Vad händer med Penny Play?

Du som har ett Penny Play-konto kommer att få tillgång till Com Hem Play Plus. Com Hem Play Plus delar bibliotek med Penny Play, men har ett mycket större utbud än vad Penny Play har. Du kommer alltså att få tillgång till många fler titlar. Dessutom bjuder Tele2 på 12 månader med Com Hem Play Plus om du flyttar med ditt konto till Tele2.

Du kan läsa mer om hur du påverkas som Penny kund på Penny.se.