Halebops restaurangguideNot So White Guide är den andra restaurangguiden från Halebop. Här hittar du pärlor långt ifrån Stureplans flådiga restauranger. Foto: Press/Halebop

Operatörsnyheter

Halebop släpper nu andra upplagan av sin restaurangguide Not So White Guide. Restaurangguiden är en hyllning till alla de restauranger, gatukök och hak som inte har någon plats i någon av de etablerade guiderna. I år finns det även med restauranger från andra städer än Stockholm, Malmö och Göteborg.

Halebops restaurangguide Not So White Guide blev en succé förra året och nu släpper Halebop en andra upplaga. I guiden kan man hitta 18 restauranger belägna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Växjö och Örebro.

Finns matskatter även bortanför Stureplan

Head of Halebop, Johanna Sahlman, säger att årets upplaga är en win-win. Matskatten är större än restaurangerna vid Stureplan och Halebop är väldigt stolta över årets upplaga eftersom det är pärlor som inte har inkluderats i diskussionerna runt den restaurangkris som pågår till följd av pandemin. Mitt i pandemitristessen får läsaren upptäcka nya ställen i sin närhet samtidigt som krögarna får komma till tals.

I Not So White Guide ligger fokus på matkulturer från hela världen. Restaurangerna i guiden serverar allt från malisk till uzbekisk mat. En viktig del i helhetsintrycket kring maten är även det personliga mötet.

18 restauranger i 6 städer

I guiden som lyfter fram 18 restauranger i 6 olika städer har man även lyft fram några av personerna bakom restaurangerna. De får berätta om sin kärlek till maten och sina drömmar. I år har man även valt att ta med restauranger i Växjö, Örebro och Sundsvall. I guiden finns även ett avsnitt med tips på matbutiker. 

Restaurangerna som har valts ut efter ett omfattande test är spridda över sex olika städer. Några finns mitt i städerna medan flera ligger utanför i stadsdelar och i förorterna, och som kanske inte alltid förknippas med en blomstrande restaurangscen.

Enligt Johanna Sahlman finns det en enorm matglädje i Sverige som i sin tur leder till inspiration, samtal och möten, något som ligger i Halebops DNA och som man vill uppmuntra genom restaurangguiden Not So White Guide.