Kvinna-surfar-på-mobilenMed Tres abonnemang surfar du utan extra kostnad i 80 länder. Foto: lzf/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Höga roamingkostnader är något som oroat var och varannan svensk när de har rest utomlands. Med den nya tjänsten 3Världen erbjuds nu både privat- och företagskunder att ringa, sms:a och surfa i 80 länder runt om i världen till samma pris som i Sverige.

Att kunna koppla upp sig via mobilen är för många en självklarhet. Innan roamingavgifterna togs bort inom EU sommaren 2017 var oron för höga mobilkostnader mycket stor. Så stor att nästan var fjärde person lämnade mobilen hemma eller stängde av den helt när de åkte utomlands.

Med den nya tjänsten från Tre, 3Världen, har du nu möjlighet att ringa, sms:a och surfa utomlands till samma pris som hemma i Sverige. 

Stor oro för oförutsedda kostnader

En ny Novusundersökning från Tre visar att över 50% av svenskarna någon gång när de rest utomlands oroat sig för höga kostnader för mobilsurf. Nästan var fjärde person valde att lämna sin mobil hemma eller stängde av den helt för att inte drabbas av oförutsedda avgifter. Undersökningen visar också att 24,9% faktiskt har drabbats av oförutsedda kostnader vid sina utlandsresor.

[Ads1]

Utökat erbjudande till både privat- och företagskunder

Tre utökar nu sitt erbjudande så att både privat- och företagskunder som använder sig av 3Världen nu kan surfa till samma pris som hemma i Sverige i totalt 80 länder runt om i världen. 

– Med lanseringen av 3Världen ritar vi om den svenska mobilmarknaden och tar på oss ledartröjan. Vi är övertygade om att 3Världen kommer att tas emot väl på den svenska marknaden, säger Johan Johansson.

Ring, sms:a och surfa till samma pris som hemma

3Världen är en tjänst där du som privatkund vid tillfällig vistelse i ett annat kan ringa, sms:a och surfa till samma pris som i Sverige upp till din datakvot till samtliga 80 länder som ingår i 3Världen. Svenska och lokala samtal och sms ingår i det land man befinner sig i förutsatt att det ingår i 3Världen.

De företag som använder sig av 3Världen kan surfa, ringa och sms:a till samtliga 80 länder till samma pris som inom Sverige upp till abonnemangets maximala datamängd (max 100 GB.)

All musiksurf oavsett om det gäller en privat- eller företagskund dras från datakvoten. Tjänsten är begränsad och gäller i max 30 dagar i sträck, därefter gäller ordinarie pris enligt abonnemanget. 3Världen går inte att förlänga. Vill man ha 30 nya dagar behöver man nyttja abonnemanget hemma på svensk mark.

Fem populäraste länderna att surfa i utanför EU

  1. USA
  2. Turkiet
  3. Schweiz
  4. Thailand
  5. Ryssland

Mer information och samtliga länder som ingår i 3Världen hittar du på Tres egna hemsida.