En bild på Farhiya Feysal som mottar pris från ComviqFarhiya Feysal tog hem priset som ortens bästa poet. Foto: Pressbild/Comviq

Operatörsnyheter

Föreningen Förenade förorter har arrangerat tävlingen Ortens bästa poet. I måndags utsågs vinnaren som fick ta emot mobiloperatören Comviqs kommunikationsstipendium på 20 000 kronor. För Comviq var det självklart att vara med och stötta tävlingen.

Förenade förorter är en förening som under året arrangerat tävlingen Ortens bästa poet. Deltagarna får alla framföra egenskrivna texter innan en vinnare koras.Tävlingen har bestått av flera olika deltävlingar i Borlänge, Borås, Göteborg, Linköping, Malmö, Stockholm, Umeå, Västerås och Örebro.

I måndags utsågs Farhiya Feysal som den vinnande poeten. Priset var ett kommunikationsstipendium från mobiloperatören Comviq på 20 000 kronor som hon fick ta emot från en scen i Rinkeby. Farhiya Feysal hade inte alls räknat med att vinna så vad hon ska göra för pengarna har hon inte bestämt sig för än. Hon säger dock att hon vill försöka använda dem till något bra.

Comviq har sina rötter i förorten

För Comviq var det självklart att stötta Förenade förorters initiativ. Operatören själv har rötter i Sveriges förorter med en stor kundgrupp i städernas utkanter.

– Det känns också viktigt att vara med och bidra till utvecklingen av kreativ kommunikation genom att premiera ungdomarna som utvecklar språket i Ortens bästa poet, säger Jim Carlberg, marknadschef på Comviq.

Förutom en stor kundgrupp i förorten har Comviq sitt huvudkontor i Kista, en av Stockholms västra förorter.

[Ads1]

Förenade poeter arbetar med folkbildning

Förenade förorter är en ideell förening som är verksamma i förorter runt om i hela Sverige. Där arbetar man med både folkbildning och kulturorganisering. 

Idag består föreningen av unga krafter som arbetar för förortens ungdomar. Föreningen har en förhoppning om att det arbete man lägger ned ska bidra till att stärka ungdomarna och deras självförtroende.