Glad korpulent man i sommarkläder sitter i en solstol och håller upp en kartong lika stor som en mobiltelefon.Alla Comviqs kunder som har 5G-abonnemang med över 50 GB i datamängd kan redan i dag koppla upp sig på 5G-nätet. 5G ger snabbare svarstider

Lansering

Teleoperatören Comviq lanserar abonnemang med 5G. Det innebär att alla Comviq-kunder som har en mobiltelefon med stöd för 5G kan få tillgång till 5G-nätet, skriver Telekom idag.

Nu kan Tele2:s dotterbolag och lågprisoperatören Comviq erbjuda sina kunder tillgång till 5G-nätet. De kunder som har en mobiltelefon som har stöd för 5G och ett abonnemang på minst 50 GB kan redan denna vecka få ta del av ett mobilnät med snabbare datahastigheter och nedladdningshastigheter.

Stort intresse för 5G bland Comviqs kunder

Enligt Tele2:s affärsansvarige för Comviq, Oscar Karlsson, är man mitt i utrullningen av 5G-nätet i hela Sverige. De har märkt att flera av deras kunder har uppgraderat sina telefoner och att de har stöd för 5G. De kunderna ser fram emot att få ta del av den nya generationens mobilteknologi. Det gör det extra roligt att även Comviq kan erbjuda 5G till sina kunder.

I en intervju med Telekom idag säger Oscar Karlsson att de har en rätt hög andel 5G-telefoner bland deras kunder. Kundernas intresse kring fördelarna med 5G och hur utrullningen går har ökat rejält. De strävar efter att vara lyhörda och det är en av orsakerna till att Comviq lanserar 5G.

Enligt Oscar Karlsson ska Comviq ha en lika god täckning på 5G som de har på 4G i dag. För att särskilja Comviqs 5G-erbjudande med 5G-erbjudandet från Tele2 har man i inledningsskedet valt ett hastighetstak på 100 MB per sekund. 5G innebär inte bara högre datahastighet. Det ger även snabbare svarstider och säkrare överföring.

Comviqs abonnemang med 5G

Till att börja med kommer 5G att ingå i tre olika abonnemang från Comviq. Det handlar om de abonnemang som har en datamängd på 30 GB, 50 GB och 100 GB. Däremot finns det ingen möjlighet att få tillgång till 5G-nätet med kontantkort. 

De kunder som har ett abonnemang på 50 GB eller 100 GB kommer alltså att kunna få 5G aktiverat redan under denna vecka. 

Ett abonnemang med 30 GB i datamängd kommer att kosta 275 kronor per månad. Abonnemang med 50 GB kommer kosta 325 kronor per månad och 100 GB kommer kosta 375 kronor per månad.