Kvinna som sitter i en soffa och tittar på tv.Tele2 och Telia verkar vara oförmögna att komma fram till ett avtal för Com Hem

Telekomnyheter

Kriget mellan Com Hem och Telia fortsätter. Deras senaste möte, som hölls i går, avslutades utan några framsteg i deras förhandlingar, skriver Com Hem i ett pressmeddelande.

Den 10 december gick avtalet mellan Com Hem och TV4 ut. Com Hem och Boxer har därmed inte rätt att sända TV4 eller C More. Enligt ett pressmeddelande från Com Hem har man försökt att inleda en seriös förhandling med Telia, som gång på gång har skjutit på förhandlingarna. 

Com Hem tackade nej till en kortsiktig lösning

Den 11 december bjöd Tele2:s vd, Anders Nilsson, in Telias tillförordnade vd, Christian Luiga, och Casten Almqvist, affärsområdeschef för media, till ett möte den 12 december kl 14.00 för att förhandla om rättigheterna att sända TV4 och C More.

Telia har tidigare erbjudit en kortsiktig förlängning av avtalet som skulle vara till den 10 januari. Det tackade Com Hem nej till eftersom de vill komma fram till en långsiktig lösning. Att tacka ja till TV4:s erbjudande över julhelgerna kommer bara leda till att Telia fortsätter ducka för deras förhandlingar, säger Com Hem.

Släcker ner för att komma fram till en långsiktig lösning

Com Hems förhoppning är att nedsläckningen ska hjälpa dem att komma fram till en långsiktig lösning och säkra tillgången till TV4 framöver. 

Vidare säger Com Hem att de är beredda att betala Telia för deras rättigheter, men tydligen har de inte ens kommit så långt i förhandlingarna.

Com Hem förstår att deras kunder är mycket besvikna över att de har släckt ner TV4 och C More. Tyvärr var det en sista utväg för att få Telia att förhandla med Com Hem.

Telia är inte beredda att förhandla

Christian Luiga valde att inte delta i gårdagens möte. Telia gjorde det även klart att de inte var beredda att förhandla om alla deras rättigheter. Tyvärr avslutades mötet utan några framsteg.

Anders Nilsson är frustrerad över situationen. Han tycker att det är beklagligt att de inte kan komma fram till en lösning och säger att det är uppenbart att Telia inte vill ge en tredjedel av hushållen i Sverige möjligheten att ta del av TV4-kanalerna.