Har du blivit bestulen eller tappat bort din mobil, surfplatta eller mobila bredband är det viktigt att du på en gång spärrar ditt simkort. På så sätt kan inte obehöriga använda ditt abonnemang eller kontantkort. Du spärrar ditt simkort hos din operatör och det går på bara några minuter.

1. Spärra simkortet på operatörens hemsida

För de flesta operatörerna kan du spärra simkortet genom att logga in på Mina sidor på deras hemsida. Vissa, till exempel Tre, kräver dock att du ringer ett särskilt nummer.

Hur du gör för att spärra simkortet när du väl har loggat in skiljer sig åt mellan de olika operatörerna. De har dock klara och tydliga instruktioner på sina hemsidor.

Att spärra simkortet innebär att det inte går att använda själva simkortet, men det innebär inte att abonnemanget avslutas. För att avsluta abonnemanget krävs en uppsägning.

Om du inte lyckas spärra simkortet på hemsidan kan du kontakta kundtjänsten.

2. Beställ ett nytt simkort

Om ditt simkort har försvunnit vill du troligtvis ha ett nytt. Hos vissa operatörer skickas ett nytt simkort automatiskt hem till dig när du spärrar ett simkort. Men hos vissa operatörer får du välja om du vill beställa ett nytt simkort eller inte.

Hos de flesta operatörerna är det gratis att beställa ett ersättningssim, men hos vissa måste du betala en avgift.

Dessa operatörer tar ut en avgift för ersättningssim

  • Hallon
  • Fello
  • Fibio

3. Lås upp återfunnet simkort med en spärrkod

I samband med att du spärrar simkortet är det vissa operatörer som ger dig en spärrkod. Denna kod använder du för att låsa upp simkortet om du får tillbaka det.

Om du har tappat bort din spärrkod kan det finnas möjlighet att låsa upp simkortet ändå. Men då behöver operatören få in en skriftlig begäran. Den ska vara undertecknad av personen som står som ansvarig för simkortet.

4. Spärra mobilen om även den är stulen

Om ditt simkort är borta är det också ganska troligt att din telefon eller surfplatta är stulen också. I så fall bör du även spärra själva enheten.

Så spärrar du din mobiltelefon eller surfplatta

  1. Ta fram enhetens IMEI-nummer. Du hittar det på kartongen du fick enheten i samt kvittot du fick när du köpte enheten. Du behöver numret både för att stöldanmäla hos polisen och för att spärra telefonen hos operatören.
  2. Gör en stöldanmälan hos polisen. Du kommer då få ett diarienummer som du behöver för att spärra enheten hos din operatör.
  3. Kontakta din operatör för att spärra enheten. För att kunna göra detta behöver du uppge till exempel polisens diarienummer, IMEI-nummer, namn på personen som gjorde stöldanmälan samt abonnemangets telefonnummer.