Telness simkort

Telness har funnits sedan 2016 och har specialiserar sig på företagstelefoni. Telness erbjuder både företagsabonnemang och skräddarsydda växellösningar utan bindningstider eller dolda avgifter. Fria samtal och sms ingår i abonnemangen och du har ett relativt varierat utbud av surfnivåer att välja mellan.

Tips! Telness erbjuder e-sim som alternativ till simkort till sina företagsabonnemang. Tjänsten är kompatibel med Iphone, Android-mobiler och Android-klockor. Däremot kan du i dagsläget inte använda Telness e-sim med Apple Watch.

Telness använder sig av Telias mobilnät så du bör ha tillgång till god täckning oavsett var i landet du befinner dig. Telness erbjuder även simkort till IoT-produkter och mobilt bredband.

Fördelar

  • Erbjuder både abonnemang och mobilt bredband
  • Smidig samlingsfaktura
  • Abonnemang utan bindningstider

Nackdelar

  • Du kan inte spara oanvänd surf

För aktuella erbjudanden

Beställ simkort från Telness

När du beställer ett av Telness företagsabonnemang får du hem ett simkort som du placerar i din enhet.

Så beställer du simkort hos Telness

  1. Välj abonnemang eller mobilt bredband.
  2. Fyll i dina uppgifter.
  3. Fyll i företagsinformation och signera.
  4. Klart!

Du kan även välja e-sim som alternativ till vanligt simkort. Beställ ditt e-sim från Telness genom att kontakta supporten via mejl eller chatt. Där anger du vilket nummer som ska ha e-sim och till vilken mejladress de ska skicka QR-koden. Du måste även ange när du vill att Telness ska aktivera ditt e-sim.

Aktivera Telness simkort

Det framgår inte hur man aktiverar Telness simkort på deras hemsida. Förmodligen sker det automatiskt och du behöver bara installera simkortet i din telefon. 

Registrera Telness simkort

Det är bara kontantkort som ska registreras, inte simkort. Så eftersom Telness inte erbjuder kontantkort är detta inget du behöver fundera på.

Telness support

Du kontaktar Telness kundtjänst via telefon eller chatt. Du kan dessutom be Telness att ringa upp dig så att du slipper sitta i telefonkö. På supportsidan hittar du även en avdelning med frågor och svar i olika kategorier som kan hjälpa dig om du har enklare ärenden.

Chatt
Vardagar
08.00-22.00
Lördagar
09.00-22.00
Söndagar
09.00-22.00
Chatta
Telefon
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
08.00-22.00
Lördagar
09.00-22.00
Söndagar
09.00-22.00
Maila

Vanliga frågor om Telness simkort

Vilka simkortsstorlekar erbjuder Telness?

Det framgår inte vilken storlek på simkorten som Telness erbjuder, men de allra flesta operatörer skickar ut så kallade multi-som innehåller alla tre simkortsstorlekar. Kolla med supporten för säkerhets skull.

Har Telness e-sim?

Ja, Telness erbjuder e-sim till alla Android-telefoner, Android-klockor och Iphones som har stöd för e-sim.

Hur spärrar jag ett simkort från Telness?

Du spärrar ditt simkort genom att logga in på Telness-portalen eller i appen. Klicka på abonnemang och på din användare. Därefter klickar du på Spärra simkort. Du kan även kontakta Telness support så hjälper de dig att spärra din mobil.

Har Telness simkort stöd för 5G?

Telness företagsabonnemang med obegränsad surf har stöd för 5G, så beställer du ett sådant abonnemang får du ett simkort som stödjer tekniken.

Kan jag skaffa extra simkort hos Telness?

Nej, du kan inte skaffa extra simkort hos Telness. Däremot kan du lägga till flera abonnemang till företagets Telness-konto. Du loggar in på Telness Admin med mobilt BankID. Klicka på Abonnemang och sedan Beställ nya abonnemang. Fyll i dina användaruppgifter och signera med BankID.