Fyra Xiaomi Mi 11 mobiler i färgerna svartXiaomi Mi 11 är en överraskande bra telefon som kan utmana Samsung Galaxy S21. Imponerande prestanda

Lansering

Nya Xiaomi Mi 11 överraskar. Designen är modern men inte lika utmärkande som den tekniska specifikationen. Xiaomi har ansträngt sig för att Mi 11 ska sticka ut och inte ska vara lika anonym som sin föregångare Xiaomi 10, skriver Mobil.se.

Xiaomi 11 överraskar när det gäller prestandan, Amoled-skärmen, storleken och kameran. Xiaomi har levererat flera toppmodeller och föregångaren Mi 10 var inget undantag, även om den var lite mer anonym. Enligt Mobil.se har man lyckats komma undan med det när det gäller nya Xiaomi Mi 11 eftersom utbudet av modeller med samma prestanda är få på marknaden.

Snabb prestanda men med risk för att bli varm

Xiaomi Mi 11 är en av få mobiltelefoner som utrustats med toppchipsetet Snapdragon 888. När det gäller snabbheten är den inte märkbart snabbare än Samsung Galaxy S21. Men när Mobil.se gjorde prestandatestet Wild Life Stress Test fanns det en märkbar skillnad mellan Mi 11, Iphone 12 och Galaxy S21. 

Testet mäter långtidsprestandan genom att köra samma enminutstest 20 varv. För Mi 11 ligger prestandan oförändrad under hela testet. Telefonen blir dock brännhet och testet avbryts på grund av överhettning, till skillnad från de andra mobilerna där prestandan stryps redan efter ett par varv när telefonen blir för varm.

Testet innebär mycket hög belastning på telefonen. Vid normal användning behöll telefonen samma normala temperatur.

Imponerande Amoled-skärm

En av de stora attraktionerna när det gäller Xiaomi Mi 11 är Amoled-skärmen som har en utmärkt färgåtergivning. Skärmen är förinställd på 2400 x 1080 pixel och 60 Hz skärmuppdateringsfrekvens. Men skärmen går att ställa om till 3200 x 1440 pixel och 120 Hz skärmuppdateringsfrekvens. 

Skärmens maximala ljusstyrka är riktigt bra och väldigt tilltagen. Det gör att du utan problem kan använda telefonen i dagsljus på sommaren. Om det inte räcker går det att skruva upp färgerna ännu mer. 

Smidigare storleksmässigt och en bra huvudkamera

Storleksmässigt är Xiaomi Mi 11 inte lika stor och tung som Xiaomis mobiler vanligtvis är. När det gäller måtten och vikten är den väldigt lik Samsung Galaxy S21 Plus.

Kamerapaketet består av en huvudkamera på 108 megapixel, en vidvinkelkamera och en makrokamera där huvudkameran sticker ut. Huvudkameran ger detaljrika bilder och en fin naturligt färgåtergivning och det går även bra att ta fina mörkerfoton. Trots att Xiaomi Mi 11 saknar zoomkamera går det ändå att ta riktigt bra zoomade bilder med huvudkameran.