hand som nuddar huaweis logga mot mörk bakgrundNu kommer ytterligare en telefonmodell i Huaweis P40-serie till Sverige. Huawei P40 Lite 5G bjuder på prisvärd prestanda och ett kamerasystem utöver det vanliga. Foto: Ascannio/Shutterstock.com

Lansering

I slutet av juni når ytterligare en modell i Huawei P40-serien den svenska marknaden. Det handlar om Huawei P40 Lite 5G, som bjuder på stor kraft, imponerande batteritid och avancerat kamerasystem. Det rekommenderade priset hamnar precis under 5 000 kronor.

I ett pressmeddelande avslöjar Huawei att ytterligare en telefonmodell i P40-serien kommer att släppas på den svenska marknaden. Huawei P40 Lite 5G uppmärksammas för sin prestanda, användarvänliga design och kanske framför allt för sitt kamerasystem av typen AI quad som sägs vara något utöver det vanliga. När Huawei P40 Lite 5G når svenska butiker i slutet av juni beräknas priset ligga på cirka 4 490 kronor.

Snabb 5G-upplevelse

Under skalet på Huawei P40 Lite 5G sitter det kraftfulla chipsetet Kirin 820 5G SoC (7nm), vilket innebär hög prestanda och effektiv 5G-anslutning. RAM-minnet ligger på 6 GB och det interna lagringsminnet på 128 GB. Med ett externt Nano Memory-minneskort kan lagringen utökas upp till 256 GB.

Huawei P40 Lite 5G:s batteri har en kapacitet på 4 000 mAh, och det finns även stöd för 40 W snabbladdning. Enligt uppgift uppnår man 70 procent laddning på endast 30 minuter.

Ett kamerasystem för den fotointresserade

Huawei P40 Lite 5G:s bakre quad-kamerasystem består av fyra olika linser. Huvudkameran på 64 MP assisteras av en ultravidvinkel på 8 MP, en makrolins på 2 MP och en djupsensor på 2 MP. Huvudkameran kan kombinera fyra pixlar till en superpixel, så kallat 4-i-1 pixelbinning, vilket gör att ljusavkänningsförmågan förbättras avsevärt. Tack vare det kraftiga chipsetet kan kameran reducera brus och skapa klara foton även om det omkringliggande ljuset inte är det bästa.

Quad-kameran har även stöd för olika videofunktioner, som till exempel Dual-View-läge och time lapse.

Elegant yttre

Huawei P40 Lite 5G har en bildskärm på 6,5 tum, som i förhållande till telefonens totala storlek utgör hela 90,3 procent. Den så kallade Punch FullView-skärmen gör det enkelt att läsa, surfa, spela spel och titta på film direkt i mobilen. P40 Lite 5G är tillgänglig i färgvarianterna Crush Green, Midnight Black och Space Silver.