Närbild på baksida av roströd iphone 15.Den nya Iphone 15-serien landar troligtvis på marknaden om lite mindre än en månad. Foto: IIIARKED/Shutterstock.com

Lansering

Det råder ingen brist på rykten och spekulationer om Apples kommande Iphone 15-serie. Ny Teknik har samlat de mest trovärdiga uppgifterna, och det verkar som att vi har många spännande nyheter att se fram emot.

Det ser inte ut som att Apple tar upp kampen med Samsung när det gäller det vikbara-segmentet just i år, men enligt Ny Teknik finns det ändå god anledning att se fram emot släppet av den kommande Iphone 15-serien.

De dyraste modellerna kan få nya A17-chipet

Uppställningen i årets Iphone-serie blir troligtvis Iphone 15 (det vill säga standardmodellen), Iphone Plus, Iphone Pro och Iphone Pro Max. Om man ska tro ryktet kommer de två dyraste modellerna, alltså Pro och Pro Max, utrustas med tillverkarens nya A17-chip som baseras på 3-nanometersteknik.

Standard- och Plus-modellen verkar däremot få nöja sig med A16-chipet, det vill säga samma version som sitter i förra årets 14 Pro och 14 Pro Max.

Alla Iphone 15-modeller utrustas med dynamic island

Efter förra årets släpp var dynamic island, sensorpanelen som syns högst upp på skärmen på både 14 Pro och 14 Pro Max, en av de hetaste nyheterna. Utskärningar har funnits även på tidigare Iphone-modeller, men det var i och med lanseringen av dynamic island som man gjorde det till en interaktiv del av skärmen.

Och det verkar som att alla fyra Iphone 15-modeller får dynamic island över hela linjen. 

Dags för ny design på 15 Pro och 15 Pro Max

Vissa uppgifter tyder på att Apple har satsat på lite ny design för 15 Pro och 15 Pro Max. Det talas till exempel om ramar av titan istället för rostfritt stål, smalare kanter runt skärmen och mer rundade hörn.

Släppet kan bli den 12 eller 13 september

Om Apple följer sin vanliga lanseringskalender kommer även årets Iphone-släpp ske i september. Enligt Bloomberg-reportern Mark Gurman handlar det troligtvis om den tolfte eller trettonde, det vill säga om lite mindre än en månad.