samsungs nya galaxy z fold2 5gI dag släpps Samsung Galaxy Z Fold2 5G i Sverige. Telefonen har en hel del att erbjuda

Lansering

Den som har längtat efter en uppdaterad vikbar lur från Samsung kan få allt och lite till inom kort. Samsung släpper nämligen redan i dag ultrapremiumtelefonen Galaxy Z Fold2 5G även på svensk mark. För minst sagt saftiga 22 690 kronor får du bland annat kameror i absoluta toppklass, hög prestanda och unik design.

I dag släpps vikbara Samsung Galaxy Z Fold2 5G på den svenska marknaden. Samsung själva placerar telefonen i sitt så kallade ultrapremiumsegment, och efter en titt på specifikationerna är det inte svårt att förstå varför.

– Jag vill beskriva Galaxy Z Fold2 5G som marknadens mest iögonfallande och innovativa smartphone. Det är en smartphone som låter dig göra sådant du inte trodde var möjligt, samtidigt som du kan vara säker på att verkligen sticka ut från mängden, säger Sebastian Wirhed, Samsung Nordens produktchef, i ett pressmeddelande.

Men smakar det så kostar det. Samsung Galaxy Z Fold2 5G har ett rekommenderat pris på saftiga 22 690 kronor.

Användarvänlig skärm med stora möjligheter

Vi lämnar priset en stund och koncentrerar oss på vad Samsung Galaxy Z Fold2 5G faktiskt kan erbjuda. Telefonen har en frontskärm på 6,2 tum som täcker hela framsidan. Den inre vikbara AMOLED-skärmen är 7,6 tum stor och har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, vilket bidrar till följsamma bilder och snabb skärmrespons. Du kan själv välja hur skärmen ska delas upp och hur innehållet ska visas.

En av marknadens kraftigaste

Under huven hittar vi det kraftfulla Qualcomm-chipsetet Snapdragon 865+, som innebär hög prestanda och stöd för 5G. Samsung Galaxy Z Fold2 5G kommer med 12 GB RAM-minne och 256 eller 512 GB internminne. Utbudet kan variera något mellan olika marknader.

Kamerasystem av högsta klass

Telefonen är utrustad med fem kameror, tre bakre och två främre. På baksidan sitter en vidvinkel, en telefotolins och en ultravidvinkel, alla med 12 MP i upplösning. På framsidan finns en inre selfiekamera på 10 MP, och en yttre kamera även den på 10 MP. Här finns funktioner som optisk zoom, panorama och HDR, och du kan även spela in videor av hög kvalitet.

Samsung Galaxy Z Fold2 kommer i färgerna Mystic Black Och Mystic Bronze. Mobilen har helt klart mycket att erbjuda, men med tanke på det höga priset är det frågan om så många får möjlighet att upptäcka dem.