laptopDe rätta teknikprylarna kan göra din semester både enklare och mer trivsam. Foto: Syda Productions/Shutterstock.com

Tips

Tidigare var det engångskameror, kartböcker och språklexikon som var nödvändigheter att ta med under semestern. Men i dag har allt detta ersatts med elektronik. PC-tidningen tipsar om fyra prylar som bidrar till en enklare och mer trivsam semester.

Powerbank – Riskera aldrig urladdad mobil

Mobilen används till allt, från att söka reda på den bästa restaurangen i området till att hitta dit med hjälp av gps. Men få telefoner klarar sig särskilt länge på bara en fulladdning, och det är inte alltid lätt att hitta eluttag när du är ute och rör dig.

I den situationen är en powerbank en räddare i nöden. En powerbank fungerar som ett slags reservbatteri som du kan ladda upp innan du åker hemifrån, och sedan använda för att ladda andra enheter. Det är förstås inte bara bra för att hålla telefonen vid liv, utan en mer kraftfull powerbank kan även användas för att ladda en laptop.

E-boksläsare – Mängder av böcker på mindre utrymme

Sommarsemestern är den tid på året då svenskarna läser som mest. Men att ta med sig en uppsättning fysiska böcker tar både mycket plats i väskan och är tungt att bära på.

I en e-boksläsare kan du ladda ner hur många böcker du vill, utan att det tar mer plats än en veckotidning. E-boksläsaren ser ut som en enkel skärm, men kan rymma tusentals olika böcker samtidigt.

Bluetooth-högtalare – Ta med dig musik överallt

Även musik är något som många vill ha med sig på sin semester. Då är en Bluetooth-högtalare bra att ha, och har ofta lämplig storlek för att tas med på resan.

En vattentät Bluetooth-högtalare är det bästa, eftersom du även kan ta med den till stranden eller poolen utan att oroa dig för att den ska gå sönder. En Bluetooth-högtalare som är batteridriven kan du även använda som radio i sommarstugan för att lyssna på P1:s sommarprat eller väderleksrapporten.

Mobil router – Dela på mobilt bredband

Sist men inte minst kommer du och de du reser med förr eller senare att sakna internet om ni inte ordnat ett smidigt sätt att komma åt det var ni än befinner er. Genom att köpa en mobil 4G-router kan alla i sällskapet ansluta till ett trådlöst nätverk. Det är bara att sätta in ett simkort i routern och koppla upp era mobiler och andra enheter.