Baksidan på Samsung Galaxy A22 5G.Nya Samsung Galaxy A22 5G kommer att finnas i tre härliga färger. Här ser ni den i ljuslila. Förutom ljuslila kan man välja på vit och grå. Foto: Press/Samsung

Lansering

Nya Samsung Galaxy A22 5G är en kraftfull och supersnabb 5G-mobil som tar gaming och streamingupplevelsen till nästa nivå. Helt enkelt en perfekt daglig kompanjon, skriver Samsung i ett pressmeddelande.

Samsung utökar sin 5G-portfolio med nya Galaxy A22 5G som de presenterade i början av juni. Samsungs A-serie är designad och utformad med avancerad teknik till ett rimligt pris. 

Samsung Electronics Nordic AB:s produktchef, Sebastian Wirhed, säger att Galaxy A22 5G är ett efterlängtat tillskott i deras växande A-serie.

Bra skärmupplevelse och kraftfullt batteri

Samsung Galaxy A22 5G har berikats med en 6,6 tum stor FHD+ Infinity-V skärm med en skärmupplösning på 1 080 x 2 400 pixlar. 

Det är en kraftfull mobil och tack vare den höga upplösningen och stödet för 5G ökar den visuella upplevelsen. Det kraftfulla batteriet på 5,000 mAh gör att du kan streama film under en hel dag utan att oroa dig för att du måste avbryta filmtittandet för att batteriet måste laddas.

Den snabba uppdateringsfrekvens på 90 Hz tillsammans med batteriet gör att både gaming och streaming blir extra responsivt. Batteriet har även stöd för 15 W snabbladdning.

Fånga ögonblicket med mångsidig kamera 

Kameran i Samsung Galaxy A22 5G hjälper dig att fånga vardagen tack vare sin mångsidighet. Kamerafunktionen består av en huvudkamera på 48 megapixel, en ultravidvinkelkamera på 5 megapixel och en djupsensorlins på 2 megapixel. På framsidan sitter det en 8 megapixels frontkamera som gör att du kan ta proffsiga selfies.

Greppvänlig och skön att hålla i

Samsung Galaxy A22 5G är en normalstor mobiltelefon med måtten 167,2 x 76,4 x 9,0 mm och den väger lite drygt 200 gram. Tack vare de rundade kanterna är den greppvänlig och skön att hålla i. Den kommer att finnas i tre olika färger: grå, vit och ljuslila.

Samsung Galaxy A22 5G kommer att finnas i butik från och med 1 juli 2021. Det rekommenderade priset är 2 490 kronor.