xiaomis logga på väggXiaomi har just lanserat sin budgetmodell Redmi 9

Lansering

Kinesiska Xiaomi har just lanserat ytterligare en mobil i sin Redmi-serie. Det handlar om budgetmodellen Redmi 9, som trots sin placering i lågprissegmentet har utrustats med ett stort batteri, quad-kamera och FHD+-bildskärm. Det rapporterar Mobil.se.

Xiaomis nya budgetmobil Redmi 9 är en direkt efterföljare till fjolårets modell Redmi 8, men har enligt uppgift fått sig en rejäl uppgradering. Under skalet hittar vi bland annat ett extra stort batteri och ett Mediatek Helio G80-chipset med 12 nm processteknik. Redmi 9 är även den första i serien som har utrustats med quad-kamera och FHD+-bildskärm.

I juli landar den nya mobilen på den svenska marknaden, och kommer då kosta cirka 2 000 kronor.

Lanseras i två varianter

Redmi 9 lanseras i två varianter, där det enda som skiljer är RAM- och lagringsminne. Den ena varianten kommer med 3 GB RAM-minne och 32 GB internt lagringsminne, och den andra med 4 GB RAM-minne och 64 GB internt lagringsminne. Det är dock bara den senare varianten som kommer till Sverige.

Batteriet i Redmi 9 har en kapacitet på hela 5 020 mAh. Med telefonen följer även 18 W snabbladdning.

Fokus på skärmen

Redmi 9 har fått en bildskärm av typen IPS LCD med FHD+-upplösning. Bildskärmsstorleken är 6,53 tum, vilket utgör cirka 83 procent av telefonens totala yta. Bildförhållandet är 19,5:9 och pixeldensiteten ligger på 395 ppi. 

En kamera, flera möjligheter

Redmi 9:s bakre kamerauppsättning är av typen quad och innefattar därmed fyra olika linser. Huvudkameran på 13 MP assisteras av en ultravidvinkellins på 8 MP, en makrolins på 5 MP och en djupsensor på 2 MP. Här finns funktioner som LED-blixt, HDR och panorama. Du kan även spela in videor i 1080p vid 30 bilder/sekund.

Den främre selfiekameran har en upplösning på 8 MP. Även här finns funktioner som HDR och videoinspelning i 1080p vid 30 bilder/sekund.

Som sagt når Redmi 9 den svenska mobilmarknaden i juli. På den internationella marknaden finns telefonen i färgvarianterna Carbon Grey, Sunset Purple och Ocean Green, men vilka färger som blir tillgängliga i Sverige återstår att se.