Hörlurar, klockor och laddare i orange och svart mot ljusgrå bakgrund.Snart breddar Nothings undermärke CMF sitt utbud med sin första mobil, CMF Phone 1. Foto: CMF

Lansering

Enligt information som läckte ut för några veckor sedan står Nothings budgetmärke CMF i startgroparna att släppa sin första mobil, och nu finns det även vissa uppgifter som tyder på att den har väldigt många likheter med Nothings Phone 2a. Det rapporterar Mobil.se.

CMF är mobiltillverkaren Nothings undermärke som erbjuder produkter som hörlurar, laddare och smartklockor i något lägre prisklass. För några veckor sedan kom uppgifter om att en mobil snart kommer ta plats i sortimentet, närmare bestämt CMF Phone 1.

Många likheter med Nothings budgetmodell

Nu har det även läckt uppgifter om vilka specifikationer vi kan vänta oss av CMF:s första lur, och om dessa visar sig stämma är mobilen påtagligt lik Nothings enklare modell Phone 2a.

Båda är till exempel utrustade med ett Mediatek Dimensity 7200-chip och har skärmar på 6,7 tum med 120 Hz i uppdateringsfrekvens. Dock så verkar det som att CMF Phone 1 får en oled-skärm, medan Phone 2a har en amoled-variant.

CMF Phone 1 får troligtvis mindre arbetsminne och internlagring

Något annat som kan skilja de annars snarlika modellerna från varandra är minneskonfigurationerna. Phone 2a har 12 GB RAM och 256 GB internlagring, medan CMF Phone 1 ser ut att kunna få 8 GB RAM och 128 eller 256 GB internt.

De har båda ett batteri på 5 000 mAh, men CMF Phone 1 får nöja sig med 33W laddning medan Phone 2a har 45W.

Har varken NFC-stöd eller Glyph-lampor

CMF Phone 1 ska ha ett utbytbart bakstycke i plast och till exempel vara utrustad med Nothing Lock, Bluetooth 5.3 och wifi 6. Däremot saknar mobilen stöd för NFC (Near Field Communication) och även Glyph-lampor som annars är karakteristiska för Nothings mobiler.