motorolamobiler frontade i butik med loggan i bakgrundenNu har man fått specifikationerna för nya Motorola Edge bekräftade. Foto: N.Z Photography/Shutterstock.com

Lansering

Nu har man genom utvecklingsverktyget Google Play Console fått mer information om specifikationerna för den kommande Motorola Edge. Här hittar man bland annat ett Snapdragon 765-systemchip, Super AMOLED-bildskärm och vässad kamerateknik.

Mobil.se rapporterar att man nu kan avslöja mer om specifikationerna för Motorolas kommande Edge-modell. Den nya Motorola-telefonen har nämligen hittats i utvecklingsverktyget Google Play Console, där man nu har fått informationen bekräftad.

Kraftfullt inre

Motorola Edge har utrustats med ett Snapdragon 765G-chipset, som kompletteras med ett RAM-minne på 6 GB och ett internt lagringsminne på 128 GB. Lagringen kan även utökas med ett externt microSDXC-minneskort. Batteriets kapacitet ligger på 4 500 mAh, men det finns i dagsläget inga uppgifter på hur många timmar det motsvarar i samtalstid eller hur snabbt batteriet laddas.

Motorola Edge drivs av operativsystemet Android 10.0.

Fokus på användarvänlig bildskärm

Motorola har även lagt fokus på bildskärmen när de har utvecklat sin nya Edge-modell. Det är en 6,67 tums Super AMOLED-fingerpekskärm med full HD-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Den höga uppdateringsfrekvensen innebär bland annat snabbare visning och jämnare grafiska rörelser när du till exempel surfar eller använder en app med stöd för samma frekvens.

Vässad kamerateknik

På bildskärmsytan finns även plats för selfiekameran, som enligt uppgift ska ha en upplösning på hela 25 MP. På telefonens baksida hittar man en trippel kamerauppsättning, som inkluderar en vidvinkellins på 64 MP med PDAF och Laser AF, en ultravidvinkellins på 16 MP och en telefotolins på 8 MP med 3x optisk zoom, PDAF och Laser AF.

Lanseras samtidigt som Edge Plus

Enligt Mobil.se är det högst troligt att Motorola Edge kommer att presenteras samtidigt som toppmodellen Motorola Edge Plus, det vill säga onsdagen den 22 april.