Tre personer riktar mobilkameror nedåt mot blå bakgrund.Motorola Edge 40 Neo är en av tillverkarens fyra höstnyheter. Foto: Pressbild/motorolanews.com

Lansering

Lagom till hösten slår Motorola på stort och lanserar inte bara en eller två utan hela fyra nya mobiler, närmare bestämt Edge 40 Neo, Moto G84, Moto G54 och till sist Moto G14. Det rapporterar Mobil.se.

Motorola har haft höstlansering och det var alltså inte mindre än fyra nya mobiler som visades upp. Vi börjar med Motorola Edge 40 Neo, som bjuder på förvånansvärt många premiumegenskaper med tanke på att priset landar på blott 5 000 kronor. 

Skärmen är en oled-variant på 6,55 tum med 144 Hz i uppdateringsfrekvens och ljusstyrka på upp till 1 300 nits. Under huven sitter ett Mediatek Dimensity 7030-chip som får stöd av 12 GB RAM-minne och 256 GB internlagring. Batteriets kapacitet ligger på 5 000 mAh och du får med en laddare på 68 W.

Samarbetet med Pantone fortsätter

Samarbetet med Pantone, företaget bakom färgsystemet Pantone Matching System, som inleddes i fjol har fortsatt även i år. Edge 40 Neo kommer i tre olika färger signerade Pantone: svart, blått (Caneel Bay) och ljusgrönt (Soothing Sea).

Moto G84

Tittar vi närmre på den nya Moto-trion så är det G84-modellen som är dyrast i gänget med en prislapp på 3 600 kronor. Telefonen har en oled-skärm på 6,5 tum med 120 Hz i skärmuppdatering, och är vattentålig enligt måttet IP54. Kameran är en dubbelvariant med en huvudkamera på 50 MP och en ultravidvinkel på 8 MP.

När det gäller processorn blir det ganska tydligt att vi rör oss nere i budgetklassen. Moto G84 är nämligen utrustad med det två år gamla Snapdragon 695-chipsetet som på grund av sin ålder inte kan erbjuda någon större kraft.

Du kan välja mellan färgerna mörkblå och ljusblå, och även “viva magenta” från Pantone.

Moto G54

Moto G54 kostar 2 700 kronor, och för det får du bland annat en LCD-skärm på 6,5 tum med 120 Hz i uppdateringsfrekvens, en huvudkamera på 50 MP med optisk bildstabilisering och ett batteri på 5 000 mAh (laddaren är dock bara på 15 W). Telefonen drivs av ett Mediatek Dimensity 7020-chip, och kommer i tre olika färger varav två med en baksida i fuskläder.

Moto G14

Ännu längre ner i budgetsegmentet hittar vi Moto G14 som också har en LCD-skärm på 6,5 tum och en huvudkamera på 50 MP. Men skärmen har bara stöd för 60 Hz skärmuppdatering, och kameran saknar optisk bildstabilisering. Med tanke på det blygsamma priset på cirka 2 200 kronor är det å andra sidan inte så konstigt att tillverkaren har fått lov att kompromissa med vissa delar.

Telefonen kommer i fyra olika färger och även här har Pantone varit inblandad i skapandeprocessen.