hand som håller motorola razrEn uppdaterad version av vikbara Motorola Razr kan landa på marknaden redan i september. Foto: MonicaZ82/Shutterstock.com

Lansering

Motorolas vikbara mobil Motorola Razr lanserades i februari tidigare i år. Nu pekar mycket på att en uppdaterad version av telefonen kan landa på marknaden redan i höst. 5G-stöd, uppgraderad kamerateknik och större batteri är några exempel på vad vi kan se fram emot i nya Motorola Razr.

Enligt M3.se kan telekommarknaden redan i höst vänta sig en uppdatering av den vikbara mobiltelefonen Motorola Razr som släpptes tidigare i år. Enligt uppgift kommer den nya Razr-modellen till exempel ha stöd för 5G, större batteri och mer avancerad kamerateknik. 

Avslöjade lanseringsplaner

Det var Thibault Dousson, sydafrikachef för det kinesiska företaget Lenovo som äger Motorola, som i en podcast först avslöjade planerna för lanseringen av den nya Motorola Razr. Men nu har även XDA Developers presenterat flera uppgifter om den kommande modellens specifikationer. 

Högre prestanda och hållbart batteri

Den äldre Motorola Razr-modellen drivs av Qualcomms chipset Snapdragon 710, med 6 GB RAM-minne och 128 GB internt lagringsminne. Batteriets kapacitet ligger på 2 510 mAh. Under skalet på 5G-versionen sitter det kraftfullare chipsetet Snapdragon 765 som kompletteras av 8 GB RAM-minne och 256 GB internminne.

Batteriets kapacitet i nya Motorola Razr har enligt XDA Developers uppgraderats till 2 845 mAh.

Med fokus på kameran

Förutom 5G-stödet och ett kraftfullare batteri, har ska tillverkaren som sagt även ha lagt stort fokus på att utveckla kameratekniken.

Förra årets Motorola Razr har en dubbel bakre kamera, med en huvudsensor på 16 MP och en djupsensor TOF (Time of Flight). Selfiekameran har en upplösning på 5 MP. Motorola sägs ha utrustat sin nya modell med en bakre huvudsensor av typen ISOCELL Bright GM1 på 48 MP, och en främre kamera på hela 20 MP.

Ett datum för internationell lansering av Motorola Razr 5G är i dagsläget inte helt klart, men mycket tyder på att mobiltelefonen når marknaden redan i september.