en mobil och en dator med xiaomis loggaEn Xiaomi Mi 11 Ultra kan vara på gång. I alla fall om man ska tro youtubern Tech Buff PH som avslöjat flera specifikationer i en video. Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.com

Lansering

Har du undrat huruvida en Ultra-modell av Xiaomis Mi 11 är i antågande? Du är inte ensam. Tillverkaren har varit ytterst sparsam med officiella uppgifter, men nu har youtubern Tech Buff PH avslöjat ett och annat som tyder på att en Mi 11 Ultra ändå kan vara på väg. Det skriver Mobil.se.

”En mobil kommer sällan ensam”, är väl kanske inte exakt vad man brukar säga, men tittar man på de större mobiltillverkarnas lanseringsvanor stämmer det i nio fall av tio. Därför har spekulationerna kring en Ultra-modell av Xiaomis nya Mi 11 florerat rätt friskt. Xiaomi är fortsatt förtegna, men youtubern Tech Buff PH har i en video avslöjat desto mer om vad som skulle kunna vara en Mi 11 Ultra.

En skärm på baksidan

I Youtube-videon, som för övrigt har raderats, har Tech Buff PH enligt Mobil.se gjort en relativt ingående genomgång av telefonens specifikationer. En detalj som sticker ut är kamerauppsättningen på baksidan som förutom själva sensorerna även har en liten extra-skärm, som till exempel skulle kunna vara ämnad för porträttfoton.

Ska man tro de läckta uppgifterna innefattar det bakre kamerasystemet en huvudkamera på 50 MP, en ultravidvinkel på 48 MP och en periskopkamera med 120x digital zoom, även den på 48 MP.

Utrustad med marknadens vassaste systemchip

Mobiltelefonen ska enligt youtubern drivas av Qualcomms nya systemchip Snapdragon 888, och ha ett batteri på 5 000 mAh med både trådad och trådlös laddning (67 W). Det ska dessutom finnas stöd för 10 W omvänd trådlös laddning, vilket innebär att telefonen ska kunna användas för att ladda andra enheter.

Bildskärmen sägs vara en 6,67 tums OLED-variant med en uppdateringsfrekevens på 120 Hz och wqhd+-upplösning.

Kan bli första Xiaomi-luren som får IP68-klassificering

Enligt Tech Buff PH kan detta bli den första Xiaomi-luren som får en officiell IP68-klassificering, vilket då skulle innebära att man går från skvättskyddad till vattentålig.

Som sagt så har Xiaomi inte bekräftat en enda uppgift, så hur nära Tech Buff PH har varit sanningen återstår att se.