Huaweis logga på butiksfönster.Huawei har nu lanserat sin Mate 50 Pro, men om den dyker upp på någon annan marknad än den kinesiska är fortfarande oklart. Foto: JHVEPhoto/Shutterstock.com

Lansering

Huawei har nu släppt en ny mobilmodell i Mate-serien, närmare bestämt Mate 50 Pro, som bland annat kan stoltsera med en 6,74 tum stor bildskärm som stödjer 120 Hz-uppdatering och 10-bitars färgdjup, ett välutrustat kamerasystem och 66 W snabbladdning. Om och i så fall när den nya Mate-mobilen dyker upp på den internationella marknaden är dock fortfarande oklart, skriver Mobil.se.

En ny modell i Huaweis Mate-serie har nyligen släppts på den kinesiska marknaden, och det handlar om Huawei Mate 50 Pro. Under huven hittar vi Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1-chip, men på grund av restriktionerna från det stora landet i väst saknas stöd för 5G. Processorn backas upp av 8 GB RAM-minne och 256 eller 512 GB intern lagring, som med hjälp av minneskort kan byggas ut med upp till 256 GB

Stor oled-skärm med 120 Hz i uppdateringsfrekvens

Huawei Mate 50 Pro har en 6,74 tum stor oled-skärm. Upplösningen ligger på 1 212 x 2 616 pixlar, skärmuppdateringen på 120 Hz och det finns stöd för 10-bitars färgdjup. Mobilen kan även erbjuda en samplingsfrekvens på 300 Hz.

Mångsidig trippelkamera

Den nya Mate-mobilen är utrustad med en bakre trippel-kamera som inkluderar en huvudkamera på 50 MP, en telefotolins på 64 MP och en supervidvinkelkamera på 13 MP. Huvudkameran stödjer optisk bildstabilisering och har en variabel bländare mellan f1,4 och f4,0, medan telefotolinsen kan erbjuda RYYB-sensor, 3,5 x optisk zoom och även den optisk bildstabilisering.

På telefonens framsida sitter en selfiekamera, en supervidvinkel, på 13 MP.

Stöd för 66 W snabbladdning

Batteriet har en kapacitet på 4 700 mAh och det finns stöd för 66 W snabbladdning såväl som 50 W trådlös laddning. Tack vare ett särskilt nödläge, eller snarare stand by-läge, kan batteriet hålla mobilen vid liv i hela tre timmar även om batterinivån är nere kring 1 procent.

Oklart om Mate 50 Pro kommer släppas utanför Kina

Det är fortfarande oklart om Mate 50 Pro kommer släppas på andra marknader än den kinesiska, men om den gör det så kan vi enligt Mobil.se vara beredd på en prislapp som startar på cirka 10 000 kronor.