Olika modeller av nya xiaomi redmi note 13 på rad.Xiaomi har nu presenterat de fem olika modellerna i den nya Redmi Note 13-serien för den internationella marknaden. Foto: Pressbild/www.mi.com/global

Lansering

Xiaomi startar det nya året starkt och lanserar inte mindre än fem nya mobiler på samma gång. Huvudattraktionen är flaggskeppet Redmi Note 13 Pro+, och här ska vi gå igenom de mest intressanta specifikationerna.

De fem nya modellerna i Xiaomis Redmi Note-serie är redan presenterade på den kinesiska och indiska marknaden, men nu har tillverkaren även gjort en officiell presentation av nyheterna på den internationella marknaden. Det handlar alltså om olika varianter av Redmi Note 13, närmare bestämt Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G och Redmi Note 13.

Redmi Note 13 Pro+ 5G är seriens frontmodell

Som du säkert kan förstå av namnet är det Redmi Note 13 Pro+ 5G som är seriens verkliga flaggskepp och frontmodell. Vi tänkte därför kika lite närmre på vad just denna modell kan erbjuda.

Drivs av MediaTek Dimensity 7200 Ultra-chip

Under huven på Redmi Note 13 Pro+ sitter ett 4nm MediaTek Dimensity 7200 Ultra-chip som backas upp av 12 GB RAM-minne och 512 GB intern lagring. Det ska även finnas andra minneskonfigurationer, men utbudet varierar förmodligen mellan olika marknader. 

Batteriets kapacitet ligger på 5 000 mAh och det finns stöd för 120 W laddning, men däremot inte för trådlös laddning.

Amoled-skärm med 120 Hz i uppdateringsfrekvens

Skärmen är en Amoled-variant på 6,67 tum och stödjer HDR10+, Dolby Vision och 120 Hz i uppdateringsfrekvens. Ljusstyrkan ligger på 1 800 nits. Ett plus är att skärmen skyddas av Gorilla Glass Victus, och mobilen är dessutom klassad som damm- och vattentålig enligt det internationella måttet IP68.

På telefonens baksida hittar du en trippelkamera som inkluderar en huvudkamera på 200 MP (ja, du läste rätt), en ultravidvinkel på 8 MP och en makrolins på 2 MP. I fronten sitter en selfiekamera på 16 MP.

Stöd för 5G, e-sim, wifi 6 och dubbla högtalare

I övrigt kan Redmi Note 13 Pro+ till exempel erbjuda 5G, wifi 6 och dubbla högtalare. Telefonen stödjer även dubbla simkort, antingen två fysiska sim eller en kombination av fysiskt nano-sim och e-sim.

I dagsläget finns det inga uppgifter om vad de svenska priserna kommer att landa på, men på den amerikanska marknaden ligger startpriset på 400 dollar.