Pojke sitter på bänk och surfar på mobiltelefonCom Hem lanserar ett mobilabonnemang anpassat för barn. Foto: Dovzhykov Andriy/Shutterstock.com

Operatörsnyheter

Mobiloperatören Com Hem breddar sitt mobilabonnemangsutbud genom att lansera ett mobilabonnemang för barn. Abonnemanget är anpassat för barnens behov och har olika spärrtjänster så att föräldrarna enkelt kan kontrollera kostnaden. Det ingår 5 GB surf i mobilabonnemanget, men redan befintliga Com Hem-kunder får ytterligare 5 GB surf varje månad.

Com Hem är relativt nya inom segmentet mobiltelefoni. Nu lagom till skolstart breddar operatören sitt utbud och börjar ge ut mobilabonnemang anpassade för barn.

Abonnemanget kostar 149 kronor i månaden, och det ingår 5 GB data, fria samtal och fria sms. Den som redan är Com Hem-kund och tecknar mobilabonnemanget tilldelas ytterligare 5 GB surf varje månad vilket är väldigt generöst för endast 149 kronor.

Com Hem Mobil Barn är 50 kronor billigare än det vanliga mobilabonnemanget med samma surfmäng.

Mobilabonnemanget är spärrat för betalsamtal

Com Hem har verkligen tänkt till när de har tagit fram sitt barnabonnemang. Det är nämligen spärrat från alltifrån sms-köp till appköp och betalsamtal via faktura. Den som står skriven på mobilabonnemanget kan med andra ord känna sig trygg och behöver inte vara orolig för otrevliga överraskningar när räkningen kommer.

Mobilabonnemanget är dessutom spärrat från dataroaming vid utlandsvistelse utanför EU eller EES. Det är annars på sådana resor som kostnaden för att använda mobilen verkligen kan sticka iväg.

– Genom Com Hem Mobil Barn får de trygg tillgång till den digitala världen, samtidigt som deras föräldrar på ett enkelt sätt kan hålla koll på kostnaderna, säger Tele2-koncernens chef för den svenska konsumentmarknaden, Samuel Skott.

Mobilabonnemanget är en viktigt del i utvecklingen

Com Hem ser sitt barnanpassade mobilabonnemang som en viktig och självklar del när det kommer till att utveckla sitt mobilerbjudanden.

Samtidigt som Com Hem nu lanserar mobilabonnemanget har man även ett skolstartserbjudande där kunder får rabatterat pris på mobiltelefoner med funktioner som barn önskar och behöver.

I dagsläget erbjuder mobiloperatören fyra olika abonnemangsformer utöver barnabonnemanget.