Huawei P40 Pro Plus erbjuder detaljrikare bilder med större djup. Mobilkameran är även överlägsen konkurrenterna när det gäller bilder tagna i mörker. Foto: Press/Huawei

Telekomnyheter

Huawei allra senaste flaggskepp, Huawei P40 Pro Plus, är lite vassare än andra mobiler, i alla fall inom vissa områden. Det som är mest märkbart är zoomen med 10 gånger optisk zoom, skriver Mobil.se

Mobil.se utsåg nyligen systermodellen Huawei P40 Pro till bästa kameramobil. Huawei P40 Pro Plus, som är Huaweis senaste flaggskepp, är egentligen inte en ny modell, utan en mobiltelefon där man har förbättrat vissa aspekter, som just kamerafunktionen.

Huawei P40 Pro Plus är överlag en bättre mobiltelefon. Telefonen har bland annat fått en kraftfullare hårdvara med tio gånger optisk zoom, något som Huawei är först ut med. 

Detaljrikare bilder med större djup

Det mest märkbara är P40 Pro Plus zoom i mobilkameran. I tidigare test som Mobil.se har gjort med Huawei P40 Pro och Samsung Galaxy S20 Ultra blev resultatet väldigt jämnt när det gällde just zoom. När det gällde bilder tagna i mörker överträffade Huawei däremot konkurrenterna. 

Det är stor skillnad på en mobilkamera med tio gånger optisk zoom. Jämfört med Samsung, som har 100 gånger zoom, har zoomen i P40 Pro Plus många fördelar. När man jämför bilder tagna med zoom syns detaljerna betydligt bättre, och bilderna får ett mer naturligt djup än bilder som är tagna med sämre mobilkameror, där bilderna kan få ett mer platt utseende. 

P40 Pro Plus har även flera andra fördelar som den delar med P40 Pro när det gäller bilder tagna i mörker, vanliga motiv och effekterna av en oskarp bakgrund. 

Saknar Google men finns appar som ger tillgång till andra appar

Huawei P40 Pro Plus är en av de telefoner som inte har berikats med vare sig Google Play eller Googles appar utan förlitar sig helt på Huaweis egna appbutik.

Med appen Phone Clone kan du dock föra över appar från en annan Android-mobil, och med appen Petal Serach kan du söka efter appar som inte finns i Huaweis egna appbutik. På så sätt kan du hitta appar som Netflix, Instagram, Spotify, Dropbox och många andra appar. 

Den stora nackdelen är dock fortfarande att Huawei inte har tillgång till Googles appbutik, vilket bidrar till att Huaweis framgångar på telefonsidan begränsas. Men du klarar dig ändå utan Google Play. Det är fortfarande möjligt att läsa sin Gmail i telefonen, även om man kanske stöter på vissa begränsningar.