apples logga på byggnadEtt företag som står sig i oroliga tider är Apple. Intäkterna under årets tredje kvartal slår nya rekord och Apple kan nu titulera sig världens högst värderade företag. Foto: Andrey Bayda/Shutterstock.com

Telekomnyheter

Trots en minst sagt osäker vår lyckas Apple slå nya inkomstrekord för junikvartalet. Enligt Apples CFO Luca Maestri är det just företagets effektivitet och arbetsförmåga i svårare tider som är nyckeln till framgång. 

Apple har nyligen presenterat de ekonomiska resultaten för årets tredje kvartal som avslutades den 27 juni. Kvartalsintäkterna låg då på 59,7 miljarder dollar, vilket innebär en elvaprocentig ökning jämfört med motsvarande period förra året. Per aktie ökade vinsten med 18 procent.  Det blev med andra ord dubbla rekord för Apple under juni, och Apples CEO Tim Cook menar att resultatet grundar sig i en tvåsiffrig ökning för både tjänster och produkter på den globala marknaden.

–  Resultatet visar vilken viktig roll våra produkter spelar i våra kunders liv och för Apples djupgående nytänkande i osäkra tider. Det är en svår tid för alla i vår närhet. Vi anser att allt vi gör ska skapa möjligheter och bidra till en bättre värld och har därför genomfört bland annat ett nytt initiativ för rasjämlikhet och rättvisa med en budget på 100 miljoner dollar och åtagit oss att vara koldioxidneutrala senast 2030, säger Cook i ett pressmeddelande.

Effektiva trots sämre förutsättningar

Luca Maestri, Apples CFO, är inne på samma spår som Tim Cook. Han menar att juniresultatet visar företagets förmåga att vara effektiva och utföra sitt arbete även när förutsättningarna kanske inte är de bästa. Enligt Maestri nådde användningen av Apple-enheter helt nya nivåer under räkenskapsårets tredje kvartal.

Högst värderade företaget i världen

Kvartalsrapporten presenterades förra veckan, och bara några dagar senare kunde Apple ännu en gång kalla sig det högst värderade företaget i världen. När börsen stängde på fredagen hade Apple enligt 99mac tagit över tronen från det sudiska oljebolaget Aramco, med en värdering på 1,8 biljoner dollar.