Fem färgglada Iphone 12-modeller på rad i en Apple-butik.Har du någon av de fyra modellerna i Apples Iphone 12-serie? Grattis. Nu kan du nämligen köpa tillverkarens nya Magsafe-batteri. Foto: Robert Way/Shutterstock.com

Lansering

Tisdagen den 14 juli släppte Apple ett nytt så kallat Magsafe-batteri som sitter fast på mobiltelefonen med hjälp av magneter. Du som har någon av de fyra Iphone 12-modellerna kan använda det nya batteripacket, och om du lägger en beställning nu kan du få hem det någon gång mellan den 22 och 26 juli. Prislappen hamnar på cirka 1 195 kronor, skriver MacWorld.

Nu kan du som har någon av Iphone 12-modellerna, 12 Mini, 12, 12 Pro eller 12 Pro Max, köpa Apples nya batteripack som du kan sätta fast på telefonen tack vare Magsafe-teknik. Ett riktigt smidigt tillbehör om du till exempel ska ge dig ut på resa och behöver extra lång batteritid.

Precis som MaxWorld påpekar måste du dock se till att uppdatera mobilens operativsystem till iOS 14.7 eller senare för att du ska kunna använda det nya Magsafe-batteriet.

Kapacitet på 11,13 wattimmar

Magsafe-batteriet, som alltså bara passar tillverkarens Iphone 12-serie, har en kapacitet på 11,13 wattimmar, det vill säga 1 460 milliamperetimmar. Det kan jämföras med det inbyggda batteriet som har en kapacitet på 10,78 wattimmar.

Första Apple-tillbehöret med stöd för omvänd laddning

Värt att nämna är att batteriet är det första Apple-tillbehöret som har stöd för omvänd laddning. Och vad innebär det då tänker du? Jo, samtidigt som du laddar din Iphone så laddas nämligen även batteripacket upp. Smart va?

Enligt uppgift rekommenderas du dock att använda en strömadapter på minst 20 watt för att uppnå bästa möjliga resultat.

Beställ nu och få ditt batteri mellan den 22 och 26 juli

Om du beställer ett Magsafe-batteri nu beräknas leveransen ske någon gång mellan den 22 och 26 juli. Priset ligger på 1 195 kronor, och då ingår både moms och frakt.