Baksidan och framsidan på nya Iphone 13.Apple har lagt mycket krut på att utveckla kameran i nya Iphone 13. Om ryktet stämmer kommer nya Iphone 13 få det mer avancerade redigeringsverktyget

Lansering

Under tredje veckan i september kommer Apple troligtvis att presentera sin senaste Iphone. Kamerorna och utökad lagringskapacitet verkar vara de stora nyheterna på Iphone 13, skriver Mobil.se.

Apple brukar ha sina mobillanseringar i september och nu går ryktet att de kommer att presentera sin senaste mobil, Iphone 13, under tredje veckan i september. Lanseringarna sker alltid på en tisdag vilket innebär att presentationen av nya Iphone kommer gå av stapeln tisdag den 14 september.

Fyra olika modeller av Iphone 13

Fokus på nya Iphone 13 verkar vara kamerorna och den utökade lagringskapaciteten. Precis som föregångaren Iphone 12 lanserar Apple fyra olika modeller av Iphone 13. Enligt Daniel Ives på analysfirman Wedbush kommer det en Iphone 13, Iphone 13 Mini, Iphone 13 Pro och Iphone 13 Pro Max.

En av nyheterna är att alla fyra modellerna kommer att få Lidar-sensor för djupmätning, något som tidigare bara funnits på Pro-modellerna. 

ProRaw-läge även för video

De stora kameranyheterna är mest inriktade på video och enligt uppgifter kommer Apple att introducera ett Pro-läge även för video. Apple introducerade ett ProRaw-läge redan i Iphone 12 Pro och Pro Max. ProRaw-läget har ett mer avancerat redigeringsverktyg för stillbilder. Men nu kommer det alltså att finnas ett liknande Pro-läge för rörliga bilder. 

Lagringskapacitet på 1 TB

Som ett naturligt steg kommer Apple att utöka lagringskapaciteten på nya Iphone 13. Ryktet säger att Iphone 13 kommer att öka från 512 GB till 1 TB. Det är dubbelt så stort lagringsutrymme som den föregående modellen Iphone 12. Något som kan behövas om ryktena om ProRaw-läge för video stämmer.

Always on Display, A15-chipp och 5G

En annan nyhet är att Iphone 13 kommer att få en bättre vidvinkellins med autofokus, något som Iphone 12-serien saknar. Andra obekräftade rykten är att skärmen får en 120 hertz uppdatering och Always on Display. Det innebär en aktiv viloskärm, precis som Apple Watch har. Du kan alltså se notiser även när skärmen är i viloläge. 

Andra nyheter där det finns säkra uppgifter är att Iphone 13 kommer att utrustas med A15-chippet och att telefonerna har stöd för 5G.